[ A8 D2 FL ] Czy jest kontrolka od min. oleju w silniku
[ A8 D2 FL ] Czy jest kontrolka od min. oleju w silniku
Tak jak w temacie.Zastanawiam sie czy w naszych A8 jest zolta kontrolka niskiego poziomu oleju w silniku.Prosze o podpowiedz.Pozdrawiam
Efekt taki może występować kiedy poziom oleju niebezpiecznie oscyluje na poziomie minimum (albo poniżej tego poziomu).rufus666 pisze:koledzy mam pytanie,mianowicie czemu czasem klepią mi zawory(nawet na ciepłym silniku) może ktoś mi podpowie...
Niestety kontrolka zbyt niskiego ciśnienia oleju (NIE poziomu oleju) zaczyna świecić kiedy poziom oleju jest już zdecydowanie poniżej minimum na bagnecie.
Ponieważ nasze V8 lubią sobie co nieco łyknąć także oliwy więc jeżeli ktoś nie sprawdza bagnetu tylko sugeruje się tą kontrolką to niestety kroczy prostą drogą do zajeżdżenia silnika :wpale:
Jeżeli efekt klepania zaworów występuje także przy stanie oleju bliskim max to nic dobrego to nie oznacza :evil:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
witam zapaliła mi się kontrolka za niski poziom oleju po dolaniu swieci się dalej co należy zrobić
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Ostatnio zmieniony 20 lis 2010, 11:09 przez bakos8, łącznie zmieniany 1 raz.
bakos8
Spróbuj zajrzeć najpierw tu punkt 13: http://www.a8team.pl/topics2/22.htmbakos8 pisze:witam zapaliła mi się kontrolka za niski poziom oleju po dolaniu swieci się dalej co należy zrobić
Dążenie do doskonałości.
Daro72
ja widzę od pół roku to samo , zarejstróją się i odrazu pytanie , nie przedstawią się nawet
Ja też tak zrobiłem , ale jak ktoś mnie sprostował to odrazu się przedstawiłem
Pozdrowienia z 3-miasta .
ja widzę od pół roku to samo , zarejstróją się i odrazu pytanie , nie przedstawią się nawet
Ja też tak zrobiłem , ale jak ktoś mnie sprostował to odrazu się przedstawiłem
Pozdrowienia z 3-miasta .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.