[S8 D2 98 LPG ] Pochwale się, pochwale....:)
[S8 D2 98 LPG ] Pochwale się, pochwale....:)
Witam drogich kolegów forumowiczów, jako szczęśliwy posiadacz eSki chciałem się wam może trochę pochwalić ale myślę że jest czym:) Mianowicie, sąsiad mój, zakochany w Oplu ma taki nocnik jeden, Corse By z 2.5 V6 pod maską. Wsadził do tego wałki rozrządu od 3litrówki i zaproponował mi wyjazd na ''siłownie''. Nie musiał mnie długo namawiać bo sam byłem ciekaw ile moja mała koni ma a ile jej z racji wieku i zatrucia podtlenkiem umarło. Minął tydzień, w między czasie poczytałem co nie co na forum o hamowaniu ósemek i o zdziwieniu właścicieli że tak słabo wyszło,..Z lekką dozą niepewności pojechałem i liczyłem że będzie fajnie jak pokaże w okolicach 300hp a jak wiadomo w serii niby jest 340hp. Powiem tak: Pan z V-tech Pomorze był pod wrażeniem auta i jego stanu. Silnik wypluł 315hp i cytując Pana mierniczego jest to bardzo dobry wynik patrząc na wiek auta i to że jednak na podtlenku już 30tyś przejechał. Stwierdził też że silnik jest za duży względem komory silnika i po prostu jest za mała cyrkulacja powietrza pod maską która powoduje czasami ''puchnięcie'' auta. Tak też było w moim przypadku. Drugi pomiar już pokazał koni o 10 mniej ale też temperatura się podniosła znacznie. Jeszcze jedno stwierdzenie Pana mierniczego: w tych silnikach bardzo ciężko uzyskać serie bez modzenia go. Na ile w tym prawdy nie wiem. Wiem za to że każdy nawinięty na koła niuni kilometr to czysta przyjemność:)
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2013, 13:56 przez Motomaks, łącznie zmieniany 1 raz.
Quattro i wszystko jasne.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No to całkiem nie zły wynik ,czasem zaskakują nas te autka . Natomiast ja też się pochwale , przed awarją skrzyni, moja wiekowa już maszyna zamknęła zegar ot tak bez większych wysiłków i tu byłem bardzo zdziwiony bo myślałem że mamy kaganiec .Po wymianie skrzyni już mi szkoda autka i takich prób nie robię .
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Motomaks, zdrowizna auto :-D
Artur wg mnie w A8 D2 4hp nie był montowany kaganiec. Po swojej wizycie na hamowni doszedłem do wniosku, że podawana przez producenta prędkość maksymalna 250km/h jest faktyczną prędkością maksymalną tego samochodu gdyż przy tej prędkości na 4 biegu silnik osiąga swoją największą moc. Zresztą było to konfrontowane ze wskazaniami GPS podczas wyjazdów zlotowych do Niemiec. Wskazania powyżej tej wartości są wskazaniami, które da się osiągnąć chwilowo - np. jazda z góry ale przede wszystkim są przekłamaniami licznikowymi spowodowanymi przez koła :->tutenhamon pisze:No to całkiem nie zły wynik ,czasem zaskakują nas te autka . Natomiast ja też się pochwale , przed awarją skrzyni, moja wiekowa już maszyna zamknęła zegar ot tak bez większych wysiłków i tu byłem bardzo zdziwiony bo myślałem że mamy kaganiec .Po wymianie skrzyni już mi szkoda autka i takich prób nie robię .
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
pff odplukac narazie nic sie nie stalo a to z rok minol poki co nie pali mi i narazie nikt nie wie co sie dzieke odrazu uszczelniacze wymieniam i uszczelki po deklem zaworow i uszczelke dolna pod miske ale scigalem sie kiedys z taka mv6 i nie powiem ale ciezko bylo jej uciec ale audi zawsze da rade zwlaszcza w ziemie