części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 99 4.2PB/LPG ] Czy to maglownica ??

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 99 4.2PB/LPG ] Czy to maglownica ??

Post autor: michalwruszak » 04 paź 2013, 22:08

Koledzy takie pytanie mam , po nocy gdy zapalam samochod i skrecam kolami w miejscu zwykle w lewa strone slysze takie metaliczne dzwieki , czy to moze byc maglownica ?? chwile pojezdze i tego juz nie slychac , dodam tylko ze na zimnym silniku od razu po odpaleniu kierownica chodzi lzej niz na rozgrzanym
Ostatnio zmieniony 04 paź 2013, 22:17 przez michalwruszak, łącznie zmieniany 1 raz.

Hesher

Post autor: Hesher » 05 paź 2013, 19:30

jak w jedna strone tak krecisz, to magiel na 100%, u mnie bylo tak samo na zimnym jeszcze nie rozgrzanym oleju tez chodzila lzej, napewno uszczelniacze w maglu daja o sobie znac, zmienilem magiel i teraz super jest, najlepiej widoczne to przeskakiwanie u mnie bylo na wyjetym maglu, zacinalo sie jak ta lala. magiel bedzie do regeneracji szedl tylko gdzie dobrych cpecow znaleźc, tak by po 5000 km nie padl ponownie.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 05 paź 2013, 19:57

Hesher pisze:magiel bedzie do regeneracji szedl tylko gdzie dobrych cpecow znaleźc, tak by po 5000 km nie padl ponownie.
Jakbyś znalazł kogoś pewnego to i ja bym się zdecydował na regenerację.

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 05 paź 2013, 22:40

Koledzy polecam firme Hydrosystem pod Toruniem , naprawialem tam kiedys stukajaca przekladnie w Bmw E46 , naprawili wzorowo

Awatar użytkownika
sylwekr
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sylwekr » 06 paź 2013, 09:34

Byłem jakiś czas temu w polecanym warsztacie naprawy maglownic. Nie chcieli podjąć się naprawy, jak by ciekła to bez problemu zrobili, ale stukania nie udało im się w tych maglownicach w 100% wyeliminować. Szef tej firmy mi powiedział, że najskuteczniejszą metodą wyeliminowania stukania to wymiana listwy - której nie da się nowej kupić, a nie mieli używanej sprawnej. Wszystkie inne sposoby to albo ograniczają stukanie, albo efekt jest krótkotrwały.

adrian949

Post autor: adrian949 » 06 paź 2013, 09:48

Najlepiej znajdź sobie z angola maglownice i wyciągnij z niej listwę, ja mam taką i nie widać na niej zużycia, ale sobie ją zostawiam. Ja założyłem z powrotem swoją starą maglownice i teraz ciężej mi chodzi, pewnie przyczyną jest, że zmieniłem kostkę od serwa na nie sprawną. A powodem wymiany na starą było to, że na maglu co dostałem gratis kierownicą kręciło się bardzo lekko, można było ją kręcić małym palcem bez problemu i to mnie wkurzało.

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 13 paź 2013, 13:37

Na czym polega przełożenie wnetrznosći maglownicy z anglika do magla normalnego , chodzi o przełożenie listwy , bo uszczelniacze to raczej ciezko wymienic ???

adrian949

Post autor: adrian949 » 13 paź 2013, 18:49

michalwruszak pisze:Na czym polega przełożenie wnetrznosći maglownicy z anglika do magla normalnego , chodzi o przełożenie listwy , bo uszczelniacze to raczej ciezko wymienic ???

Dlaczego ciężko wymienić? Jak oddajesz do regeneracji jak ci cieknie to tylko ci wymienią uszczelniacze i skasują parę stów. Można zrobić to samemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl