[D3 04 4.2MPI ] Dyfernecjał - różnice w modelach
[D3 04 4.2MPI ] Dyfernecjał - różnice w modelach
Witam
Kilkanaście dni temu zacząłem słyszeć głuche stuki dobiegające z tyłu auta ( głownie przy spokojnym ruszaniu ). Szybkie przeczesanie forum a następnie krótka wizyta u mechanika dała mi potwierdzenie mojej teorii że to dyfer. Auto mam chwilowo tylko jedno i nie chce za długo unieruchamiać go u mechanika wiec muszę zamówić pierw dyfer ( tym razem pada na używkę ) ale zauważyłem że praktycznie każdy sprzedający na allegro posiada innego dyfra , nie patrząc juz na wersje silnikowe ale również podział na zwykła wersje oraz long .
I tu sie nasuwa pytanie do specjalistów - ile wersji dyfra było do 4.2 pb long ( USA ) 2004 i czy zamawiać w ciemno czy demontować / sprawdzać numer części i dopiero zamawiać ?
dzięki za pomoc
Kilkanaście dni temu zacząłem słyszeć głuche stuki dobiegające z tyłu auta ( głownie przy spokojnym ruszaniu ). Szybkie przeczesanie forum a następnie krótka wizyta u mechanika dała mi potwierdzenie mojej teorii że to dyfer. Auto mam chwilowo tylko jedno i nie chce za długo unieruchamiać go u mechanika wiec muszę zamówić pierw dyfer ( tym razem pada na używkę ) ale zauważyłem że praktycznie każdy sprzedający na allegro posiada innego dyfra , nie patrząc juz na wersje silnikowe ale również podział na zwykła wersje oraz long .
I tu sie nasuwa pytanie do specjalistów - ile wersji dyfra było do 4.2 pb long ( USA ) 2004 i czy zamawiać w ciemno czy demontować / sprawdzać numer części i dopiero zamawiać ?
dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013, 22:33 przez 5-stars, łącznie zmieniany 2 razy.
chętnie pomogę przy demaskowaniu nieuczciwych sprzedawców aut z USA
Nikt nie mówi że masz handlarz od używanych części ma ci dobrać po numerze VIN.5-stars pisze:tak , gdybym kupował z serwisu to nie miał bym z tym problemu .
Niestety nikt sprzedający używane części nie dobierze ci czegoś po vinie
Jeżeli masz problem jak powyżej to jedziesz do ASO, podajesz numer VIN swojego auta i prosisz o wytypowanie tylnego mostu.
Z prawidłowym numerem oryginału szukasz potem w używkach.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-