Witam,
koledzy pytanko mam odnośnie oponek.Czy jest szansa włożenia do d3 opon zimowych 255/50/R19 ?
Nadmienie, lato mam 255/40/R19 zima na dzień dzisiejszy 235/45/R19.
Proszę o jakąś podpowiedź.
Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Opony 255/50/R19
[D3 ALL ] Opony 255/50/R19
Ostatnio zmieniony 06 lis 2012, 18:27 przez Czapi_20, łącznie zmieniany 1 raz.
nie no do d3 czesto sprawdzam jakie maja oponki w a8-mkach i w d3 czesto jest 255/45/19 i myślałęm że to standard
więc masz dylemat jak ja czy wejdą o rozmair większe
a ja pytałem już wcześniej ale nie uzyskałem odp. czy 255/45/19 wejdzie do mojej d2
ale pewnie nikt tak nie probowal
ciekaw jestem czy nigdzie nie obciera bo bym se zapodal :-o
a ja pytałem już wcześniej ale nie uzyskałem odp. czy 255/45/19 wejdzie do mojej d2
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 23:37 przez LUKAS, łącznie zmieniany 1 raz.
W D3 oryginalnym rozmiarem jest 255/40/19lukas28 pisze:nie no do d3 czesto sprawdzam jakie maja oponki w a8-mkach i w d3 czesto jest 255/45/19
a ja pyatałem już wcześniej ale nie uzyskałem odp. czy 255/45/19 wejdzie do mojej d2
-
- Forum Audi A8
Generalnie to znam takich co zimówki zakładają i na 20" i też na tym jeżdżą więc na 19" da się przejeździć ale....andy79 pisze:Panowie a jak się jeździ zimą na takiej 255/40 R19 ?
Mam aktualnie wielki dylemat gdyż auto stoi w w/w rozmiarze letnim a idzie zima i dywaguję... kupować same opony w tym rozmiarze, czy drugi komplet felg 18"... 17" i na to mniejsze zimówki.
opony w tym rozmiarze ciężko dobrać i kosztują prawie tyle co 20" :-?
Poza tym, moim zdaniem lepiej jest mieć 2 komplety kół bo nie musisz przekładać opon więc i nie masz problemu z kolejkami na wulkanizacjach.
Ja mam 2 komplety więc sezonowa gorączka w wulkanizacji wogóle mnie nie dotyczy - koła zimowe stoją w garażu i czekają na ujemne temperatury i śnieg. Jak nadejdzie pora to sam przełożę sobie koła bez stania w żadnych kolejkach ;-)
Polecam komplet opon 255/45R18 i do tego dokupić felgi 18" i będzie dobrze.
Ale opona w rozmiarze 245/35R19 jest za mała do naszych ósemek.... a już szczególnie do D3.swiezak1111 pisze:ja miałem wcześniej 245/35/19 zime i było idealnie. Do a8 minimum 19". Auto na mniejszym kole słabo sie prezentuje;p
Po co zakładać za niskie opony i to jeszcze na zimę?... przecież komfortu na niej tyle co na 20-tkach a auto trochę niższe więc i bardziej narażone na szorowanie brzuchem po śniegu.
A jak już obniżać to w D3 jest na to odpowiedni sposób i robi się to tylko zawieszeniem a koła zostają w normalnym, prawidłowym rozmiarze ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-