[D3 ALL ] "Wycie" skrzyni
[D3 ALL ] "Wycie" skrzyni
Witam
Problem dotyczy "wycia" chyba skrzyni przy mocnym przyduszaniu z 3 na 4 bieg. potrafi tak "jeknac" pod mocnym obciazeniem ale tylko na tych 2 biegach. Czuc pod noga lewa ktora jest oparta z boku ze cos nie teges
Ktos spotkal sie z tym problemem ? dotyczy to kilku sztuk ktore znam - auta jezdza normalnie, vagina nic nie pokazuje a trwa to juz troche i sie nie nasila.
pozdrawiam
Problem dotyczy "wycia" chyba skrzyni przy mocnym przyduszaniu z 3 na 4 bieg. potrafi tak "jeknac" pod mocnym obciazeniem ale tylko na tych 2 biegach. Czuc pod noga lewa ktora jest oparta z boku ze cos nie teges
Ktos spotkal sie z tym problemem ? dotyczy to kilku sztuk ktore znam - auta jezdza normalnie, vagina nic nie pokazuje a trwa to juz troche i sie nie nasila.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 lis 2013, 20:39 przez shakal, łącznie zmieniany 2 razy.
shakal12 pisze:ralf a ile jezdziles zanim sie wysralo?
auto ma najechane jakies 40k od momentu zakupu i wylo od poczatku - do dzisiaj bez zmian, wiec coraz mniej podpada mi to pod skrzynie a raczej wlasnie pod most.
W sumie to ten pisk tak jak Ci napisałem ustał po wymianie oleju (może gdybym nie wymienił to ............. cięzko powiedzieć.) Mechanik w tamtym momencie obstawił konwenter ale też zaznaczył że może ustać po wymianie oleju lub sprzęgło do wymiany. Po 20 tys km zaczeło delikatnie drgać przy zmianie z 3 na 4 i właśnie się przymierzam do naprawy czyli kosz i konwenter za jednym zamachem- koszt 3-4 tys.
Tylko zaznaczam to był krótki pisk przy depnięciu do dechy żadne wycie.
Konwekter jak sie konczy moze miec jeszcze inne objawy jak:jadac 140km i zdejmujac noge z gazu obroty spadaja falujac.zdejmujac noge z gazu przy sprawnym konwekterze powinno byc hamowanie silnikiem na fisie zuzycie czasowe 0.0 i jadac na najwyzszym biegu przy jego minimalnych obrotach na manualu po prostej (u mnie predkosc 75km) dodawajac delikatnie gazu aut wpada w drgania.(pare prob zrobic) takie ja mialem ojbawy jak testowal to fachman od skrzyn.nie ma co zwlekac z konwekterem bo opilki pujda na tarczki i skrzynia kaput
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
lecho a co bylo przyczyna wycia? czy tylko rozlozenie/ zlozenie pomoglo ? Jesli tak to pytanie czy nie wystarczy wymienic olej?lecho pisze:witam czy juz dosliscie co i jak z tym wyciem bo moge pomóc ja rozebrałem moja skrzynie 6hp19 w drobny mak i złozyłem do kupy i działą nie powiem ze bez przygód ale dziła.
Słuszna uwaga. <okioki>Pepeka pisze:Krzysztof85, Piszesz o tym samym w dwóch różnych wątkach z czego jeden sam założyłeś.
Kolego Krzysztof85, ten temat za dublowanie leci do śmietnika.
http://www.a8team.pl/d3-04-40tdi-dziwne ... ht=#129861
Pozdrawiam
Simone331