Cześć. Od momentu kupna swojej A8 mam problem z Immo. Trzeba było nie raz, nie dwa przekręcać kluczyk żeby odpaliła a jak już odpaliła to kontrolka od Immo mrugała cały czas. Wszystko fajnie do momentu kiedy odpalała. Bo od dwóch dni królowa stoi nieruchomo i kręci kręci jak stary pierdziel i nic, a jak już odpali to po 5-6 sekundach gaśnie. Podłączyłem pod kompa wyszło to:
po przetłumaczeniu kod 17978 w AutoDacie:
Powiedzcie mi czy całkowite usunięcie Immo z auta raz na zawsze zamknie temat z kluczykami, kodowaniem, nieodpalaniem itp. Oczywiście mądre usunięcie u dobrego Magiga z Wrocławia, Robotnicza 50. Koszt 400 zł. Czy ktoś z was usuwał immo z auta? Czy zna inny mądry sposób na zamknięcie tematu ...
Dzięki i Pozdr
Ostatnio zmieniony 07 gru 2013, 10:18 przez janekjlc, łącznie zmieniany 1 raz.
janekjlc pisze:Bo od dwóch dni królowa stoi nieruchomo i kręci kręci jak stary pierdziel i nic, a jak już odpali to po 5-6 sekundach gaśnie.
To wskazuje raczej na inne problemy niż immobilizer. Chyba, że masz jakieś dokładane odcięcie zapłonu/pompy paliwa. Przy problemach z oryginalnym immo auto odpala normalnie i gaśnie po max 1s.
Nie zaszkodzi jednak zajrzeć do kolumny kierowniczej i poprawić wtyczkę wchodzącą do cewki przy stacyjce. U mnie była luźna i to powodowało, że czasem immo nie czytało kluczyka ;-)
Święta prawda z tą wtyczką ,może też już być uszkodzony kabelek w tedy cała antenka do wymiany , już temat był poruszany na forum ale spróbuj poruszyć regulacją kierownicy i też powinien załapać .