Witam wszystkich serdecznie, od października jestem szczęśliwym posiadaczem S8 98r. Auto kupiłem przypadkowo, generalnie rozglądałem się głównie za BMW e39 540 oraz Audi S6. W drodze na oględziny S6 szukałem co ciekawego mógłbym jeszcze zobaczyć po trasie. W okolicy z ciekawych aut była tylko ósema, wracając wpadliśmy na oględziny i auto wywarło tak duże wrażenie i powaliło komfortem jazdy że po tygodniu przemyśleń byłem z nią na warsztacie i stałem się posiadaczem tego potwora
Auto ma wgrany soft firmy AlienTech i ściągnięty ogranicznik prędkości oraz wkładka KN to zasługi poprzedniego właściciela.
- zejść w dół -40/-35
- swap hamulcy + przewody w oplocie
- poliuretan w zawiasie gdzie tylko się da
- coś z wydechem porobić
- na wiosnę obowiązkowo korekta lakieru
Auto prezentuje się następująco:
W tle czai się mały morderca
BRUDAS
Ostatnio zmieniony 12 gru 2013, 20:25 przez DuD, łącznie zmieniany 1 raz.
A to ciekawe, właściciel twierdził że na fora nie zagląda, wie ktoś który to forumowicz? Albo jak namierzy zdjęcie kalendarzowe? A może wiecie coś o aucie czego jeszcze ja nie wiem?
fAJNIE się prezenci <okioki> ładny lakier, felgii. Tylko gdzie llusterka Eskowee ?? i zdjęcia srodka zapodaj i czy te spody zderzakow sa tak oryginalnie pomalowane ?
Doły zderzaków malowane były wcześniej. Lusterek nie ma Czytałem że prelifty nie wszystkie miały czy to prawda nie wiem jak ktoś ma pewne info to chętnie się dowiem. Wnętrze to najpierw muszę posprzątać ale zdjęcia pojawią się napewno.
Lato 20", jeździ się bardzo dobrze. Fakt też jest taki że przyzwyczajony jestem do takich rozmiarów i niskiego profilu i ciężko mi tu oceniać.
Co do softu to podobno jest jakiś przyrost mocy 8-12% kontaktowałem się z firmą która to robiła. Co w rzeczywistości daje nie wiem ale w przyszłości ósemka wyląduje na hamowni wtedy będzie wiadomo coś więcej.
Co do lotki to akurat według mnie wygląda lepiej niż bez niej, a dach już był oko się przyzwyczaiło i taki zostaje.
Poliuretan sprawi że napewno będzie bardziej sztywno ale plomby wypadać nie będą:), dłużej to wytrzymuje na naszych drogach i nie jest drogie w zakupie.
mi się podoba ta loteczka na bagażu i ten czarny dach i ten grill ładny jak u mnie . A co do lusterek to jeszcze nie slyszalem żeby S8 wyjezdzały na zwykłych obudowach tylko na chrom aluminium <okioki> . lepiej by wygladała. a to jest przed lift, prelift czy po lift ?
Fajna Co do lusterek to moja S8 z 97 też miała do dziś obudowy w kolor auta lusterek.
Widzę że coraz więcej ludzi z okolicy sie pojawia na forum .
powodzenia