![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Szarpanie na 4 Biegu
[D2 95 4.2PB/LPG ] Szarpanie na 4 Biegu
Witam. Od chwili jak mam audi, zauważyłem że w chwili przełączania biegu na czwarty szarpnie delikatnie. I to tylko w chwili przełączania na czwarty bieg. I czy to coś poważnego, czy da radę to jakoś naprawić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 gru 2013, 23:26 przez Dynka13, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam tak na zimnym na lpg, a pozniej jak sie rozgrzeje wsio to jest ok. Moze tak delikutaśnie czuc takie jakby szarpniecie, ale mam to juz tak ponad rok i nic sie nie dzieje. Jak np. mocniej wcisne gazi tak do 3000rpm to zmienia praktycznie niewyczuwalnie
a u Ciebie jak przy szybszej jezdzie ?
![:]](https://a8team.pl/images/smilies/kwadr.gif)
a u Ciebie jak przy szybszej jezdzie ?
to nie jest zwykły napęd...to
co do pytania czy na BP czy na LPG to bez różnicy delikatnie szarpie. no fakt na zimnym mocniej. jak dasz gaz do dechy to fakt praktycznie nieodczuwalny. A nowością jest to że dzwoniłem do poprzedniego właściciela i powiedział że on jeździł tak przez 3 lata i do dziś nic się nie dzieje.
Chciałem się tylko dowiedzieć czy ktoś się orientuje co by to mogło być i czy można to naprawić.
Chciałem się tylko dowiedzieć czy ktoś się orientuje co by to mogło być i czy można to naprawić.
Tez mam 4 hp i nie jest kulturalna-szczególnie jak jade zimnym delikatnie. Wprawdzie u mnie to sie wyczuwa na niższych biegach i więcej przy redukcji w dół. Wsteczny tez czasami łupnie a czasami nie. Skrzynia po remoncie i ma juz kilkadziesiąt tyś przelatane,olej wymieniany regularnie. Nic nie bede szukał bo to wiatr w polu,jak sie rozleci to trudno jak nie to dobrze,aha i z fotela mnie nie wywala ale czasami to upierdliwe bywa 

Moja też ma tendencje do podszarpywania na 4 i 5 w niskim zakresie obrotów. To jest powiedzmy do 1500obr/min. Nie zawsze. Ale zauważyłem pewną zależność że podszarpywanie pojawia się wtedy gdy auto dziwnie zarzuca jednostką. Po wymianie świec i przewodów gazowych sprawiło że jest to mniej odczuwalne i sporadyczne. Ja swoich kłopotów z szarpaniem bardziej stawiam na jakieś niedomagania silnika. Cewka, moduł, przepływka, lambda itp. Acz kolwiek kończy mi się sprzęgło i to też może robić robotę.
-
- Forum Audi A8