![]() |
![]() |
[D3 4.2 2003] D3 by lookson
No witam po 3 tyg przerwie. W skrócie co się u mnie działo. Auto dałem do warsztatu na wymianę wahacza. W sumie stwierdziłem , że jeżeli jest okazja to wymienię również podupadający kompresor, założę wydech ultera i dystanse i xnsjdę powód uciekania płynu chłodniczego. Niby nic trudnego i wszystko byłoby super gdyby nie mój mechanik. Po wymianie kompresora zaczął coś kasować i kasować i samochód opadł na glebę. Przez 2 tyg próbował sobie z tym poradzić i dupa, Aż przyjechał rycerz na białym rumaku (FOSS) i posiedział ze 4 h i stwierdził , że sterownik zawiechy zwariował. Zamówiłem i.... Działa!!!!!!!
Przy okazji wymieniłem też jeden czujmik poziomowania,
Teraz już najprzyjemniejsze: oklejanie i tapicerka
[ Dodano: 2013-12-15, 10:57 ]
A oto kilka fotek z nowym wydechem i dystansami 20mm
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Przy okazji wymieniłem też jeden czujmik poziomowania,
Teraz już najprzyjemniejsze: oklejanie i tapicerka

[ Dodano: 2013-12-15, 10:57 ]
A oto kilka fotek z nowym wydechem i dystansami 20mm

Moim zdaniem mechanik od początku do końca nie kumał dlaczego auto runęło na glebę ale szedł w zaparte, że wszystko zrobił zgodnie ze sztuką.Lookson83 pisze:No witam po 3 tyg przerwie. W skrócie co się u mnie działo. Auto dałem do warsztatu na wymianę wahacza. W sumie stwierdziłem , że jeżeli jest okazja to wymienię również podupadający kompresor, założę wydech ultera i dystanse i xnsjdę powód uciekania płynu chłodniczego. Niby nic trudnego i wszystko byłoby super gdyby nie mój mechanik. Po wymianie kompresora zaczął coś kasować i kasować i samochód opadł na glebę. Przez 2 tyg próbował sobie z tym poradzić i dupa, Aż przyjechał rycerz na białym rumaku (FOSS) i posiedział ze 4 h i stwierdził , że sterownik zawiechy zwariował. Zamówiłem i.... Działa!!!!!!!
Gdybym tego nigdy nie robił i nie miał pojęcia o tym aucie to pewnie bym w to uwierzył ale akurat jakieś 2 tygodnie wcześniej wymieniałem kompresor zawieszenia w D3 innemu koledze i u mnie wszystko odbyło się bez żadnych problemów.
A sterownik nie "zwariował" tylko mechanik i jego mądrzejsi koledzy niepotrzebnie bawili się komputerem chcąc za wszelką cenę skasować błędy i zrobić adaptację zawieszenia - próbowałem to jakoś "odkręcić" ale namieszali tak, że nie dało rady już nic z tym zrobić

Jak widać diagnoza moja była słuszna bo na innym sterowniku auto normalnie wstało.... ale ten mechanik pewnie do dziś nie zrozumiał dlaczego bo jak opuszczałem jego warsztat to miał jeszcze kilka ciekawych pomysłów na uzdrowienie auta na starym sterowniku <tjaa>
Zderzak do wydechu też oni docinali ?

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Panowie dramat!!!!!!!!
Muszę sprzedać swoją lalkę
I to właśnie w momencie w którym zdecydowałem się w nią inwestować bo stan jest zacny. Niestety potrzebuje pilnie kasy na rozkręcenie biznesu
[ Dodano: 2013-12-17, 21:11 ]
Co do wydechu to raczej mało problemu ze zderzakiem. Powiem szczerze że dzwiek tego samochodu teraz jest nie do opisania. Dziś zaczepił mnie starszy pan który ma passata w8 i zapytał cóż to za zacny wydech i silnik daje taki dzwięk
Muszę sprzedać swoją lalkę

[ Dodano: 2013-12-17, 21:11 ]
Co do wydechu to raczej mało problemu ze zderzakiem. Powiem szczerze że dzwiek tego samochodu teraz jest nie do opisania. Dziś zaczepił mnie starszy pan który ma passata w8 i zapytał cóż to za zacny wydech i silnik daje taki dzwięk

- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof