części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 05 4.2MPI ] Nie działający przycisk na klamce pasażera

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 21 gru 2013, 12:19

Niestety, ale do operacji trzeba będzie rozebrać drzwi (spoko, było na forum). Listwy ozdobne są na wcisk, a gumowa uszczelka i boczki na plastykowych zatrzaskach (kołkach). Sama mechanizm klamki składa się z dwóch części, wewnętrznej i zewnętrznej - od strony słupka środkowego w skrzydle drzwiowym jest otwór, przez który torxem trzeba trochę pokręcić śrubę (troszkę obrotów będzie), Śruba rozsuwa metalowe blaszki i klamka rozpada się na dwie części: wewnętrzną (większą, podpiętą cięgnami) i zewnętrzną, tą która nas interesuje. Trzeba będzie ją odpiąć i zdemontować górną klapkę, tą, w której siedzi przycisk. Pod przyciskiem siedzi kontaktron, który trzeba będzie wylutować i wlutować nowy. Zabawa na jeden wieczór. Powodzenia.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
skipper
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: skipper » 21 gru 2013, 16:26

A jak wyczaić która klamka padła?
Tylko A8 i Jachty Motorowe.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 21 gru 2013, 18:04

skipper pisze:A jak wyczaić która klamka padła?
Tak na logikę to ta klamka którą się nie da zamknąć auta ,to ta jest uszkodzona :) U mnie po podłączeniu kompa wypluwa taki błąd 084E uszkodzony przycisk zamka centralnego zewnętrznej klamki drzwi tylne prawe.

Awatar użytkownika
orkaskawina
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: orkaskawina » 21 gru 2013, 20:58

Kurcze to ciekawe bo u mnie nie działa guzik po stronie kierowcy a błędu brak <hmm>
Odis Ellsa 5.3 baza 2016
http://chomikuj.pl/orkaskawina
VCDS , ODIS-s -e

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 21 gru 2013, 21:31

A u mnie nie działają żadne drzwi z prawej strony a błąd wyskakuje tylko do tylnych <niewiem>

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 22 gru 2013, 15:46

123mielony pisze:A u mnie nie działają żadne drzwi z prawej strony a błąd wyskakuje tylko do tylnych <niewiem>
Nie sprawdzałem, bo instrukcję mam w aucie, ale czy w MMI nie ma opcji do centralnego dodatkowo do keyless? Może tam się ustawia, które drzwi ma otwierać/zamykać? Wtedy oznaczałoby, że jedne masz uszkodzone, a drugie po prostu wyłączone.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 22 gru 2013, 17:53

pebo pisze:
123mielony pisze:A u mnie nie działają żadne drzwi z prawej strony a błąd wyskakuje tylko do tylnych <niewiem>
Nie sprawdzałem, bo instrukcję mam w aucie, ale czy w MMI nie ma opcji do centralnego dodatkowo do keyless? Może tam się ustawia, które drzwi ma otwierać/zamykać? Wtedy oznaczałoby, że jedne masz uszkodzone, a drugie po prostu wyłączone.
Już kiedyś zadałem takie pytanie czy jest możliwość w MMI ustawić które drzwi maja się zamyka a które nie, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.Jak by sprawdzenie tej informacji w instrukcji nie było dla Ciebie problemem to ja bym był bardzo zainteresowany i pewnie nie tylko ja. <pomusz>

Awatar użytkownika
orkaskawina
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: orkaskawina » 22 gru 2013, 17:57

Chmmmmm ciekawe ale w MMI nic takiego nie widziałem może trzeba w zielonym cos aktywować
<amasz>
Odis Ellsa 5.3 baza 2016
http://chomikuj.pl/orkaskawina
VCDS , ODIS-s -e

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 24 gru 2013, 20:17

123mielony pisze:Już kiedyś zadałem takie pytanie czy jest możliwość w MMI ustawić które drzwi maja się zamyka a które nie, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.Jak by sprawdzenie tej informacji w instrukcji nie było dla Ciebie problemem to ja bym był bardzo zainteresowany i pewnie nie tylko ja. <pomusz>
Oki, żaden problem, ale to już pewnie po świętach. Tymczasem pałaszujcie ciasto i odpoczywajcie. I nie zapomnieć porozmawiać z furkami na wigilię :)
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 11 sty 2014, 14:55

Witam. Zgodnie z obietnicą podrzucam link do albumu z zeskanowaną instrukcją dotyczącą centralnego zamka w A8 D3. Jest tam opis ustawień zamykania/otwierania, w tym komfortowego. Sprawdźcie ustawienia w swoich autach.

http://www.fotosik.pl/u/pebo/album/1555150

A tak przy okazji, to może zrobić dział download, do którego moglibyśmy wrzucać takie materiały.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 11 sty 2014, 21:24

pebo pisze:Witam. Zgodnie z obietnicą podrzucam link do albumu z zeskanowaną instrukcją dotyczącą centralnego zamka w A8 D3.
Myślałem że zapomniałeś ale widzę że nie,wielkie dzięki za info.
Muszę przyznać że tak poczytałem i wniosek nasuwa mi się jeden,nie da się.
Jest możliwość ustawienia które drzwi mają się otworzyć ale o ustawieniu zamykania guzikiem na klamce nie ma mowy.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 14 sty 2014, 22:24

Dobrze poczytaj i potestuj, podejrzewam, że to może być powiązane. Ja akurat nie mam komfortowego zamykania więc niestety, nie mogę tego potwierdzić, chyba że u kumpla sprawdzę.
A u nas na Podlasiu święta trwają trochę dłużej, dzieciaki mają dwa razy Mikołaja, a my dwa razy tyle picia. Wątroba nie ma lekko...
Bądź dobry jak chleb.

tomi5
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tomi5 » 19 sty 2014, 15:19

Gdzie można kupic te nowe przyciski ??
I jak to jest z ich wymianą?? Jakies lutowanie czy stary wyciagamy nowy zakładamy.

czaruś
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: czaruś » 09 lut 2014, 13:42

Cześć chłopaki, podepnę się pod pytanko gdzie można by było kupić takie mikroprzełączniki do klamek - ale takie które da się wymienić i które będą działały z systemem. Mi napewno nie działa w drzwiach kierowcy - słychać takie mlaśnięcie w chwili przyciśnięcia. Czy któryś z Was zdecydował się już na naprawę - wymianę ?Chyba jeszcze nikt tego nie robił i wszyscy czekamy na tego pierwszego.

Nie piszemy z Caps Lock-iem
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 14:05 przez czaruś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: 123mielony » 10 cze 2014, 22:58

Zrobiło się cieplej i teraz już mogę się zabierać za wymianę tych nieszczęsnych mikro styków.
Szukałem schematów do demontażu tapicerki ale coś straszna bieda u nas ;( ,może ktoś ma jakieś materiały <aparat> które by mi pomogły bez większych problemów te moje drzwi porozbierać i poskładać bez strat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl