[D3 05 4.2MPI ] Nie działający przycisk na klamce pasażera
Niestety, ale do operacji trzeba będzie rozebrać drzwi (spoko, było na forum). Listwy ozdobne są na wcisk, a gumowa uszczelka i boczki na plastykowych zatrzaskach (kołkach). Sama mechanizm klamki składa się z dwóch części, wewnętrznej i zewnętrznej - od strony słupka środkowego w skrzydle drzwiowym jest otwór, przez który torxem trzeba trochę pokręcić śrubę (troszkę obrotów będzie), Śruba rozsuwa metalowe blaszki i klamka rozpada się na dwie części: wewnętrzną (większą, podpiętą cięgnami) i zewnętrzną, tą która nas interesuje. Trzeba będzie ją odpiąć i zdemontować górną klapkę, tą, w której siedzi przycisk. Pod przyciskiem siedzi kontaktron, który trzeba będzie wylutować i wlutować nowy. Zabawa na jeden wieczór. Powodzenia.
Bądź dobry jak chleb.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
Nie sprawdzałem, bo instrukcję mam w aucie, ale czy w MMI nie ma opcji do centralnego dodatkowo do keyless? Może tam się ustawia, które drzwi ma otwierać/zamykać? Wtedy oznaczałoby, że jedne masz uszkodzone, a drugie po prostu wyłączone.123mielony pisze:A u mnie nie działają żadne drzwi z prawej strony a błąd wyskakuje tylko do tylnych <niewiem>
Bądź dobry jak chleb.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Już kiedyś zadałem takie pytanie czy jest możliwość w MMI ustawić które drzwi maja się zamyka a które nie, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.Jak by sprawdzenie tej informacji w instrukcji nie było dla Ciebie problemem to ja bym był bardzo zainteresowany i pewnie nie tylko ja. <pomusz>pebo pisze:Nie sprawdzałem, bo instrukcję mam w aucie, ale czy w MMI nie ma opcji do centralnego dodatkowo do keyless? Może tam się ustawia, które drzwi ma otwierać/zamykać? Wtedy oznaczałoby, że jedne masz uszkodzone, a drugie po prostu wyłączone.123mielony pisze:A u mnie nie działają żadne drzwi z prawej strony a błąd wyskakuje tylko do tylnych <niewiem>
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Oki, żaden problem, ale to już pewnie po świętach. Tymczasem pałaszujcie ciasto i odpoczywajcie. I nie zapomnieć porozmawiać z furkami na wigilię123mielony pisze:Już kiedyś zadałem takie pytanie czy jest możliwość w MMI ustawić które drzwi maja się zamyka a które nie, ale nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.Jak by sprawdzenie tej informacji w instrukcji nie było dla Ciebie problemem to ja bym był bardzo zainteresowany i pewnie nie tylko ja. <pomusz>
Bądź dobry jak chleb.
Witam. Zgodnie z obietnicą podrzucam link do albumu z zeskanowaną instrukcją dotyczącą centralnego zamka w A8 D3. Jest tam opis ustawień zamykania/otwierania, w tym komfortowego. Sprawdźcie ustawienia w swoich autach.
http://www.fotosik.pl/u/pebo/album/1555150
A tak przy okazji, to może zrobić dział download, do którego moglibyśmy wrzucać takie materiały.
http://www.fotosik.pl/u/pebo/album/1555150
A tak przy okazji, to może zrobić dział download, do którego moglibyśmy wrzucać takie materiały.
Bądź dobry jak chleb.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Myślałem że zapomniałeś ale widzę że nie,wielkie dzięki za info.pebo pisze:Witam. Zgodnie z obietnicą podrzucam link do albumu z zeskanowaną instrukcją dotyczącą centralnego zamka w A8 D3.
Muszę przyznać że tak poczytałem i wniosek nasuwa mi się jeden,nie da się.
Jest możliwość ustawienia które drzwi mają się otworzyć ale o ustawieniu zamykania guzikiem na klamce nie ma mowy.
Dobrze poczytaj i potestuj, podejrzewam, że to może być powiązane. Ja akurat nie mam komfortowego zamykania więc niestety, nie mogę tego potwierdzić, chyba że u kumpla sprawdzę.
A u nas na Podlasiu święta trwają trochę dłużej, dzieciaki mają dwa razy Mikołaja, a my dwa razy tyle picia. Wątroba nie ma lekko...
A u nas na Podlasiu święta trwają trochę dłużej, dzieciaki mają dwa razy Mikołaja, a my dwa razy tyle picia. Wątroba nie ma lekko...
Bądź dobry jak chleb.
Cześć chłopaki, podepnę się pod pytanko gdzie można by było kupić takie mikroprzełączniki do klamek - ale takie które da się wymienić i które będą działały z systemem. Mi napewno nie działa w drzwiach kierowcy - słychać takie mlaśnięcie w chwili przyciśnięcia. Czy któryś z Was zdecydował się już na naprawę - wymianę ?Chyba jeszcze nikt tego nie robił i wszyscy czekamy na tego pierwszego.
Nie piszemy z Caps Lock-iem
Nie piszemy z Caps Lock-iem
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 14:05 przez czaruś, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Zrobiło się cieplej i teraz już mogę się zabierać za wymianę tych nieszczęsnych mikro styków.
Szukałem schematów do demontażu tapicerki ale coś straszna bieda u nas ;( ,może ktoś ma jakieś materiały <aparat> które by mi pomogły bez większych problemów te moje drzwi porozbierać i poskładać bez strat.
Szukałem schematów do demontażu tapicerki ale coś straszna bieda u nas ;( ,może ktoś ma jakieś materiały <aparat> które by mi pomogły bez większych problemów te moje drzwi porozbierać i poskładać bez strat.