[D2 96 4.2PB ] Olej na kolektorze wydechowym
- LoveAudiA8
- Forum Audi A8
[D2 96 4.2PB ] Olej na kolektorze wydechowym
Witam.Może mi pomożecie mam taki problem z moja Audica. Na korektorze wydechowym widać plamę oleju .Jak auto stało przez miesiąc w garażu to nakapało troszkę oleju na posadzkę.Po jeździ przy wysiadaniu z auta śmierdzi spalonym olejem .Auto ma przejechane 250 tys km .Jaka może być to przyczyna ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 gru 2013, 00:55 przez LoveAudiA8, łącznie zmieniany 1 raz.
Najprawdopodobniej puściła uszczelka dekla. Tylko która? Bo dokładnie nie wiemy po której stronie, nie napisałeś. Lepiej można by się było rozeznać jak byś zrobił kilka zdjęć.
Dokładnie obadaj temat "odmy" jak są zapchane to lubi puścić w najsłabszym miejscu. W mojej żony A4 zamarznięta odma doprowadziła do rozsadzenia uszczelki pod głowicą i żywcem wylewanie oleju.
Dokładnie obadaj temat "odmy" jak są zapchane to lubi puścić w najsłabszym miejscu. W mojej żony A4 zamarznięta odma doprowadziła do rozsadzenia uszczelki pod głowicą i żywcem wylewanie oleju.
- LoveAudiA8
- Forum Audi A8
- LoveAudiA8
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- LoveAudiA8
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
ja wczoraj tez wyczulem w kabinie delikatny swad oleju dziś zdjalem plastiki i zauwazylem delikatne pocenie z lewej pokrywy zaworow stojąc przodem do maski ale nie wiem czy leci spod uszczelki pokrywy czy z tego dekielka który jest od strony szyby chyba przykręcany jest na trzy sruby nawet nie wiem co to za dekielek wyciek jest bardzo maly.pozdrawiam