części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Jak przeprowadzić kabel od przodu do tyłu aut

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 FL ALL ] Jak przeprowadzić kabel od przodu do tyłu aut

Post autor: emdzej » 29 gru 2013, 22:27

Mam pytanie do was jak przeprowadzić kabel od lamp z przodu do bagażnika. Pytam gdyż chcę zamontować anteny do DVB-T pod lampami z przodu do tunera podłączonego w bagażniku nad zmieniarką.

ernesto

Post autor: ernesto » 29 gru 2013, 22:39

w komorze silnika jakoś sobie poradzisz, dostań się do kompa i tam powinna być w ścianie grodziowej kabiny guma. Wepchnij tam kabel i wyglądaj gdzie wyjdzie. Powinien wyskoczyć za schowkiem. następnie zdejmij po stronie pasażera progi wewnątrz pojazdu i wciśnij tam kabel, spokojnie go przeciągniesz już do tyłu auta. Ja bym próbował w ten sposób.

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 29 gru 2013, 22:43

Właśnie tam nie da bo jest kabli na maxa, oryginalnych. A dodatkowe na tych kablach są złącza F i nie można ich ściągnąć a nie chciałbym bym ich ciąć. Może z drugiej strony, bo coś mi się kojarzy że tamtędy przechodzili z kablem do włącznika od LPG.

szeryfisch
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: szeryfisch » 29 gru 2013, 23:15

a nie lepiej zamontowac je pod tylnim zderzakiem? Blizej i miejsca wiecej.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 29 gru 2013, 23:46

Pod maską możesz poprowadzić nad lewym nadkolem, razem z linką do otwierania maski. Przejście do kabiny też zaślepką, przez którą linka przechodzi. Dalej do tyłu pod plastikowymi osłonami progów i za oparciem kanapy otworem z kablami antenowymi ;-)
Four rings to rule them all

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 30 gru 2013, 11:40

szeryfisch pisze:a nie lepiej zamontowac je pod tylnim zderzakiem? Blizej i miejsca wiecej.
Z tyłu już mam 2 anteny w lampach. A muszę jeszcze dwie zamontować bo ten tuner który mam ma w sumie 4 anteny.

Udało mi się przeciągnąć kable do tylnej kanapy, jutro reszta do bagażnika. Odnośnie zasilania do tunera to może od tylnej zapalniczki pociągnąć skoro nie ma skąd wziąć w bagażniku tak aby nie zjadło akumulatora?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl