[S8 D2 99 ] Docisk sprzęgła...
[S8 D2 99 ] Docisk sprzęgła...
Witam
Potrzebuje docisk sprzęgła do s8 d2 1999 (po lifcie) nowe w rozsądnej cenie albo uzywane w oczywiście nadającym się stanie do czego kolwiek. I mam w tym miejscu pytanie czy ten docisk jest konkretnie do s8 czy podejdzie jakiś inny z audi czy grupy vag, bo eSka w manualu to raczej rzadki okaz i na pęczki części do tego niema... :-/ .
lukasard poprawiłem tytuł Twojego wątku - [tagów] nie wpisujemy już "z palca" - przy zakładaniu tematu masz tam ich całą rozwijaną listę i z niej należy wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam, FOSS
Potrzebuje docisk sprzęgła do s8 d2 1999 (po lifcie) nowe w rozsądnej cenie albo uzywane w oczywiście nadającym się stanie do czego kolwiek. I mam w tym miejscu pytanie czy ten docisk jest konkretnie do s8 czy podejdzie jakiś inny z audi czy grupy vag, bo eSka w manualu to raczej rzadki okaz i na pęczki części do tego niema... :-/ .
lukasard poprawiłem tytuł Twojego wątku - [tagów] nie wpisujemy już "z palca" - przy zakładaniu tematu masz tam ich całą rozwijaną listę i z niej należy wybrać odpowiedni.
Pozdrawiam, FOSS
Ostatnio zmieniony 11 mar 2011, 20:10 przez lukasard, łącznie zmieniany 1 raz.
MY:
Widzę Łukasz że trochę utknąłeś z tym sprzęgłem :shock:
A ten docisk to dostępny jest wogóle w jakichś zamiennikach??... wydaje mi się to wielce prawdopodobne więc może poszukać po jakichś hurtowniach.
Ja mam dobry kontakt w jednej ale to po mojej stronie czyli już na wylocie na Pruszków - ale jakbyś potrzebował kontakt to dzwoń śmiało.
Tylko w sobotę to tam nic nie załatwisz - tylko dni powszednie...
powołując się na mnie przy okazji możesz liczyć na moje rabaty ;-)
A ten docisk to dostępny jest wogóle w jakichś zamiennikach??... wydaje mi się to wielce prawdopodobne więc może poszukać po jakichś hurtowniach.
Ja mam dobry kontakt w jednej ale to po mojej stronie czyli już na wylocie na Pruszków - ale jakbyś potrzebował kontakt to dzwoń śmiało.
Tylko w sobotę to tam nic nie załatwisz - tylko dni powszednie...
powołując się na mnie przy okazji możesz liczyć na moje rabaty ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
No troche nie mam czasu ogarnąć tego, bo w robocie siedze cały dzień :-/. A całość tzn. tarczę sprzęgła i docisk zawiozłem do regeneracji do Radzikowskiego aby je jeszcze wzmocnił tak na zaś.. tarcze zrobi bez problemu ale docisk jest za bardzo zjechany i powiedział abym sobie poszukał jakiegoś uzywanego w dobrym stanie albo nowe. Dziś byłem u Szewczyka zapytać się czy maja takie smakołyki jakie mnie interesują i tak kompletne sprzęgło koszt ok.2000zł, a sam docisk troche ponad 700zł więc niewiem jeszcze popytam się gdzieś po hurtowniach a jak nie to kupie orginał :mrgreen:
A jeszcze FOSS mógłbyś podac adres tej hurtowni to w poniedziałek bym podjechał
A jeszcze FOSS mógłbyś podac adres tej hurtowni to w poniedziałek bym podjechał
Ostatnio zmieniony 02 sie 2013, 11:52 przez lukasard, łącznie zmieniany 1 raz.
MY:
Szczegóły wrzuciłem Ci na PW ;-)lukasard pisze:A jeszcze FOSS mógłbyś podac adres tej hurtowni to w poniedziałek bym podjechał
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Hej sprawa już dawno jest załatwiona docisk kupiłem wraz z łożyskiem oporowym w ASO i wcale nie był taki drogi jak mi się wydawało :-P . A jeśli chodzi o samą tarcze sprzęgła to oddałem do regeneracji do Radzikowskiego i zrobił to naprawde za śmieszne pieniądze a dodatkowo był wzmacniana w stosunku do orginalnej (okładzina cierna), bo czasem lubie przyszaleć :wpale:
MY:
JanekS13, osobiście na Twoim miejscu brał bym to co było rzucane na pierwszy rzut w fabryce i nie kombinował. W jednym z poprzednich aut kombinowałem i cieszyłem się 4000 km. Ori tylko i wyłącznie. Jeśli miał byś mody typu 100 i więcej + to wtedy możesz się zastanawiać nad wyczynowym sprzęgłem czy jakimś innym. Wsadź to co przewidzieli konstruktorzy.