![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 4.2PB/LPG ] Diody w liczniku
[D2 00 4.2PB/LPG ] Diody w liczniku
Jako że moje diody od podświetlania zegarów bardzo mnie irytują bo czasem przygasną, czasem mrugaja (mocno i lekko swiecą) chciałbym je wymienić. Ma ktoś może typ tych diód, czy musze wyciągnąć i sprawdzić
Eh nie zalezy to od sciemniacza ani zadnego czujnika bo, przygasa poł zegara od obrotomierza lub co druga część od predkościomierza, nieregularnie i nie całościowo. Tak jakby był jakiś zimny lut na diodach albo cholera wie gdzie. Najdziwniejsze, że nie gasną całkiem tylko przygasają i ja już tego nie ogarniam. Pomagało przelutowanie diód, dlatego chce je wymienić
ja mam podobny problem ale to przygasa mi czasami podswietlenie 1000/obr bądź km/h na drugim zegrze. Jak instalowalem ringi u siebie to sie zdziwilem ze sa wlasnie diody a nie żarówi bo tak bym sobie wymienil a tu lipa
Mam tez takie wrażenie że na obrotomierzu od 0 do 3000 swieci slabiej niz reszta...
zaczne od przelutowania i zobaczymy...

to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
to trzeba było tak od razu skoro już raz ci pomogło to działaj dalejuszek pisze:Eh nie zalezy to od sciemniacza ani zadnego czujnika bo, przygasa poł zegara od obrotomierza lub co druga część od predkościomierza, nieregularnie i nie całościowo. Tak jakby był jakiś zimny lut na diodach albo cholera wie gdzie. Najdziwniejsze, że nie gasną całkiem tylko przygasają i ja już tego nie ogarniam. Pomagało przelutowanie diód, dlatego chce je wymienić

Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020