![]() |
![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] Stukanie lewa strona silnika filmik
-
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Kiedyś po stłuczce brachol odstawił auto na warsztat po miesiącu odpalili audiczke i właśnie takie stuki były .Ja obstawiałem szklanki i rzeczywiście tak było ale długo trwało aż olej się uzupełnił i ucichło .Może być że uszkodzony regulator zaworu i wali nstp. Przed kupnem swojej oglądałem i odsłuchiwałem kilka sztuk nawet młodsze od mojej i właśnie w kilku z nich było charakterystyczne stukanie ale z prawej strony w okolicach 8 cylindra W trakcie zakupu trzeba dobrze odsłuchać motor , choć wielu sprzedaje auta z uszkodzeniami ale zalewają silniki różnymi specyfikami które wyciszają silnik ,po czym nowy właściciel wymienia oleum i zaczynają się cyrki .
-
- Super Klubowicz
Filmik
Podaję link do filmiku nagranego właśnie z auta które chcę zdiagnozować właśnie z wami
Czekam na opinię
Czekam na opinię

nie brzmi to za dobrze. nie wydaje mi aby to byla panewka, by ja wykluczyc proponowalbym sprawdzic olej czy nie ma tam niechcianych opilkow metalu. osobiscie stawiam na rozciagniety lancuszek rozrzadu. jeszcze takie pytanie czy dzwiek jest taki sam pod obcciazeniem silnika w tym samym zakresie obrotow jak napisales wyzej?
prosze wybaczyc brak polskich znakow
prosze wybaczyc brak polskich znakow
-
- Super Klubowicz
ciężko powiedzieć nie za bardzo słychać podczas obciążenia bo maska wygłuszona itd. a co sugerujesz pod obciążeniem??czedi87 pisze:jeszcze takie pytanie czy dzwiek jest taki sam pod obcciazeniem silnika w tym samym zakresie obrotow jak napisales wyzej?
Właśnie tą panewkę też znajomy kolega wykluczył bo już dawno by się rozsypało a sam koleś po kupnie zrobił z tym stukaniem ok 500km, i nie wieadomo ile zrobił poprzedni włąściciel.
Czy tam na łańcuszku jest napinacz ?? i czy zawsze??
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz