Jasne że tak , tylko nie na długo , bo cały olej wydmucha z silnikachicken20091986 pisze:po zdjęciu pokrywy będe mógł go odpalić i sprawdzac??

I potem niezapomnij komory silnika umyć

Żartowałem NIE RÓB TEGO .
![]() |
![]() |
![]() |
Jasne że tak , tylko nie na długo , bo cały olej wydmucha z silnikachicken20091986 pisze:po zdjęciu pokrywy będe mógł go odpalić i sprawdzac??
o ile sie nie myle gdyby byl to lancuszek to pod obciazeniem halas by sie nasilal.chicken20091986 pisze:ciężko powiedzieć nie za bardzo słychać podczas obciążenia bo maska wygłuszona itd. a co sugerujesz pod obciążeniem??czedi87 pisze:jeszcze takie pytanie czy dzwiek jest taki sam pod obcciazeniem silnika w tym samym zakresie obrotow jak napisales wyzej?
Właśnie tą panewkę też znajomy kolega wykluczył bo już dawno by się rozsypało a sam koleś po kupnie zrobił z tym stukaniem ok 500km, i nie wieadomo ile zrobił poprzedni włąściciel.
Czy tam na łańcuszku jest napinacz ?? i czy zawsze??
ok tak zrobię, bo sam robię a z czym takim nie miałem do czynienia , odezwę sie jak sprawdzemarekp750 pisze:Sam grzebiesz przy aucie? Czy tylko mechanicy?
1. sprawdź ciśnienie oleju - manometr wpiąć w miejsce czujnika ciśnienia oleju
Silnik dobrze nagrzany, ciśnienie na wolnych obrotach przy 3 tyś i 5 tyś rpm.
2. zdjąć pokrywę klawiatury - zobaczyć co tam widać, kręcąc wałem silnika, lusterko do ręki lub mała kamera, sprawdzić luz między wałkiem a popychaczem, może będzie na tyle duży, że da się to zaobserwować.
W zależności od tego co wyjdzie w tych dwóch przypadkach podjąć dalsze kroki.