Cześć,
Mam do Was takie pytanie, czy ktoś orientuje się , czy jest możliwość zamontowania spryskiwaczy w zderzaku który nie ma otworów ? W A8 D3 - mały gril.
Gdzieś wyczytałem, że podobno od wewnętrznej strony są ramki , i w tych miejscach można wyciąć otwory, ale nie wiem czy nie czytałem tego o jakiejś A6.
I pytanie , czy da się to zrobić tak , żeby , to wyglądało jak trzeba, a nie żeby były dwie dziury , które będę straszyć z daleka.
Z góry dzięki za odpowiedź
![]() |
![]() |
[D3 03 ] Spryskiwacze w zderzaku bez otworów.
[D3 03 ] Spryskiwacze w zderzaku bez otworów.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2014, 23:00 przez wisnia69, łącznie zmieniany 1 raz.
Może czytałeś o a6 bo w przed liftowej jest taka możliwość ze względu że klapka spryskiwacza jest na zderzaku, a zauważ ze w a8 klapka jest na równo wiec z tego tytułu nigdy nie wytniesz tak zderzaka w d3 zęby to dobrze wyglądało bo nie będzie miało takich kantów. Stad zderzak z pewnością nie jest przystosowany pod montaż sprysku.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 23:54 przez aro51, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki . Tez tak wlasnie wywnioskowałam ze chyba ładnie to sie tego nie da zrobic. Zeby ta klapka nachodziła na zderzak to tak, ale ona chowa sie na równi to chyba nic tu sie nie wykombinuje.
Gdyby jednak ktos był odmiennego zdania , to dajcie znac
Ale otwór swoją droga, ale w takim razie pewnie nie ma tez uchwytów do wszystkich części spryskiwacza .
Gdyby jednak ktos był odmiennego zdania , to dajcie znac

Ale otwór swoją droga, ale w takim razie pewnie nie ma tez uchwytów do wszystkich części spryskiwacza .
O ile jest miejsce pod zderzakiem, to idzie wykombinować. Klapka posiada mocowanie od wewnętrznej strony zderzaka i otwiera się na zewnątrz, zawiasy są dostawiane, w zestawie jest ramka klapki, klapka i zawiasy, spryskiwacz to oddzielna część. Jeśli dokładnie wyciąć otwór to można precyzyjnie dopasować klapkę i myślę że wyszłoby ładnie. Odrębną sprawą jest podłączenie elektryki i zaprogramowanie zmywania reflektorów.
Bądź dobry jak chleb.
- tutenhamon
- Super Klubowicz