[OT]Spalanie-Kolejna dyskusja o LPG :)
http://westart.pl/files/STOP%20DROGOWYM.JPGpepi pisze:
jak mi się nie spieszy to 100-120 sobie lecę na tempomacie
no i "ni mom" A8
Mam 2.8 i jeżdżę w zasadzie tylko po mieściemdamian pisze:audik, dzisiaj rozmawiałem z sąsiadem ( ma A8 D2 po LF ) 2.8 PB i spalanie w mieście 20L/100km , trqasa jakieś 15-18L .
Mówi że ma termostat do wymiany .
A jak u ciebie z temperaturą ??
Trzyma czy spada podczas jazdy na autostradach ??
średnio pali okolo 12-14 zależnie o korków i temperamentu. Przed chwilą wróciłem z Zieleńca, gdzie jechałem na tzw. "miętkiego pedała" i spaliło ciut poniżej 10
Nie ma co równać użytkowników aut.,,inna noga"
U mnie po 30km po mieście średnie dziś wyszło na fis 27/100
Co prawda jak gasze auto pod firmą to ma niecałe 90st ,
Wystarczy że wrócę z roboty do domu i od razu ciepłym autem pojadę gdzieś po mieście to średnia od razu się zaniża o 3l.
Zawsze sprawdzajmy auto w jednakowych warunkach.
ja mam 5km do firmy przez całe moje miasto, ktoś inny może mieć 10km bez przystanków.
U mnie po 30km po mieście średnie dziś wyszło na fis 27/100
Co prawda jak gasze auto pod firmą to ma niecałe 90st ,
Wystarczy że wrócę z roboty do domu i od razu ciepłym autem pojadę gdzieś po mieście to średnia od razu się zaniża o 3l.
Zawsze sprawdzajmy auto w jednakowych warunkach.
ja mam 5km do firmy przez całe moje miasto, ktoś inny może mieć 10km bez przystanków.
To i ja się też udziele.
Na koniec lata też zobaczyłem u siebie różnicę w spalaniu.
Na początku posiadania 8semki oscylowalo miedzy 15-17MAXX(nie ważne czy to bylo na letnich 18 czy zimowych 17) a teraz żeby było 17L jeżdzę jak emeryt i nie przekraczam 80km/h i 2,5tys obrotów...(oczywiscie na zimowych 17"), na letnich podchodziło pod 20.
Tak czy siak teraz na baku 54L zrobie powiedzmy 300km.
Coś jest nie tak, ale nie wiem co
Zauważyłem że 2 razy temp cieczy spadła mi z 70-80 do prawie 50 i raz zauważyłem że wogule się nie podniosła.
Myslicie że to też termostat siada ?? Można go sprawdzić VAGiem ?
Na koniec lata też zobaczyłem u siebie różnicę w spalaniu.
Na początku posiadania 8semki oscylowalo miedzy 15-17MAXX(nie ważne czy to bylo na letnich 18 czy zimowych 17) a teraz żeby było 17L jeżdzę jak emeryt i nie przekraczam 80km/h i 2,5tys obrotów...(oczywiscie na zimowych 17"), na letnich podchodziło pod 20.
Tak czy siak teraz na baku 54L zrobie powiedzmy 300km.
Coś jest nie tak, ale nie wiem co
Zauważyłem że 2 razy temp cieczy spadła mi z 70-80 do prawie 50 i raz zauważyłem że wogule się nie podniosła.
Myslicie że to też termostat siada ?? Można go sprawdzić VAGiem ?