![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Czy zamiast tarcz 323mm można założyć 321
[D2 FL ALL ] Czy zamiast tarcz 323mm można założyć 321
Witam
Znajomy ma do sprzedania tarcze 321 mm (kupił, nie zmienił, a auta już nie ma). Według informacji na opakowaniu dedykowane są do Audi A6 i do A8 D3 - najmniejszych wersji silnikowych. Według informacji jakie mam u mnie są tarcze 323 mm. Pozostałe wymiary poza średnicą są chyba takie same. Czy można tarcze 323 zastąpić tymi 321 ? Czy poza wymiarem zewnętrznym czymś jeszcze się różnią ? Wiem, że najlepiej było by przymierzyć, ale nie bardzo mam teraz możliwość i muszę zdecydować czy kupuję te tarcze czy nie.
Sylwek
Znajomy ma do sprzedania tarcze 321 mm (kupił, nie zmienił, a auta już nie ma). Według informacji na opakowaniu dedykowane są do Audi A6 i do A8 D3 - najmniejszych wersji silnikowych. Według informacji jakie mam u mnie są tarcze 323 mm. Pozostałe wymiary poza średnicą są chyba takie same. Czy można tarcze 323 zastąpić tymi 321 ? Czy poza wymiarem zewnętrznym czymś jeszcze się różnią ? Wiem, że najlepiej było by przymierzyć, ale nie bardzo mam teraz możliwość i muszę zdecydować czy kupuję te tarcze czy nie.
Sylwek
Jeżeli różnią się tylko średnicą zewnętrzną, czyli 321 zamiast 323 to śmiało możesz na tym jezdzić.
kiedyś jechałem nad Polskie może na wakacje i w połowie drogi zaczęło dokuczać mi bicie tarcz (wcześniej tak nie biło). Na miejscu w sklepie dzień przed wyjazdem zamówiłem tarcze do S8 a przyszły do A8 chyba podobna różnica w średnicy. Zaryzykowałem, wsadziłem na auto i było ok. Klocki biegły przy samym końcu tarczy i zjezdziłem na nich 1,5 kompletu klocków.
kiedyś jechałem nad Polskie może na wakacje i w połowie drogi zaczęło dokuczać mi bicie tarcz (wcześniej tak nie biło). Na miejscu w sklepie dzień przed wyjazdem zamówiłem tarcze do S8 a przyszły do A8 chyba podobna różnica w średnicy. Zaryzykowałem, wsadziłem na auto i było ok. Klocki biegły przy samym końcu tarczy i zjezdziłem na nich 1,5 kompletu klocków.
-
- Super Klubowicz
Jezeli juz kolega takie tarcze zamontuje to prosimy o sprawozdanie
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
wystarczy wejsc w neta i porownac parametry z takim pomyslem spotkalem się wczoraj jak patrzylem na cene tarczy co prawda niby sa dedykowane do d3 z silnikami co widzialem max 3.X ale te 2mm wierzyc mi sie nie chce że robilyby różnice ... a cenowo 200 zl do przodu ...bynajmniej w przypadku marki ATE
bądź sobą, wariatów też lubią