![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Czy zamiast tarcz 323mm można założyć 321
- sylwekr
- Super Klubowicz
[D2 FL ALL ] Czy zamiast tarcz 323mm można założyć 321
Witam
Znajomy ma do sprzedania tarcze 321 mm (kupił, nie zmienił, a auta już nie ma). Według informacji na opakowaniu dedykowane są do Audi A6 i do A8 D3 - najmniejszych wersji silnikowych. Według informacji jakie mam u mnie są tarcze 323 mm. Pozostałe wymiary poza średnicą są chyba takie same. Czy można tarcze 323 zastąpić tymi 321 ? Czy poza wymiarem zewnętrznym czymś jeszcze się różnią ? Wiem, że najlepiej było by przymierzyć, ale nie bardzo mam teraz możliwość i muszę zdecydować czy kupuję te tarcze czy nie.
Sylwek
Znajomy ma do sprzedania tarcze 321 mm (kupił, nie zmienił, a auta już nie ma). Według informacji na opakowaniu dedykowane są do Audi A6 i do A8 D3 - najmniejszych wersji silnikowych. Według informacji jakie mam u mnie są tarcze 323 mm. Pozostałe wymiary poza średnicą są chyba takie same. Czy można tarcze 323 zastąpić tymi 321 ? Czy poza wymiarem zewnętrznym czymś jeszcze się różnią ? Wiem, że najlepiej było by przymierzyć, ale nie bardzo mam teraz możliwość i muszę zdecydować czy kupuję te tarcze czy nie.
Sylwek
- Gabriel
- Super Klubowicz
Jeżeli różnią się tylko średnicą zewnętrzną, czyli 321 zamiast 323 to śmiało możesz na tym jezdzić.
kiedyś jechałem nad Polskie może na wakacje i w połowie drogi zaczęło dokuczać mi bicie tarcz (wcześniej tak nie biło). Na miejscu w sklepie dzień przed wyjazdem zamówiłem tarcze do S8 a przyszły do A8 chyba podobna różnica w średnicy. Zaryzykowałem, wsadziłem na auto i było ok. Klocki biegły przy samym końcu tarczy i zjezdziłem na nich 1,5 kompletu klocków.
kiedyś jechałem nad Polskie może na wakacje i w połowie drogi zaczęło dokuczać mi bicie tarcz (wcześniej tak nie biło). Na miejscu w sklepie dzień przed wyjazdem zamówiłem tarcze do S8 a przyszły do A8 chyba podobna różnica w średnicy. Zaryzykowałem, wsadziłem na auto i było ok. Klocki biegły przy samym końcu tarczy i zjezdziłem na nich 1,5 kompletu klocków.
- sylwekr
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Jezeli juz kolega takie tarcze zamontuje to prosimy o sprawozdanie
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
- Preston81
- Super Klubowicz
wystarczy wejsc w neta i porownac parametry z takim pomyslem spotkalem się wczoraj jak patrzylem na cene tarczy co prawda niby sa dedykowane do d3 z silnikami co widzialem max 3.X ale te 2mm wierzyc mi sie nie chce że robilyby różnice ... a cenowo 200 zl do przodu ...bynajmniej w przypadku marki ATE
bądź sobą, wariatów też lubią