http://www.a8team.pl/montaz-lpg-w-a8-co ... vt9003.htm - ta instalacja i nawet ten samochód

![]() |
![]() |
Waldki, waldki ale maja przejechane moze hmmm....ze 3-4 tysie a dwa, ze juz odrazu po kalibracji i zalozeniu bylo nie tak, poprzednie mialem solo i tez bylo to samo. wiec to nie wina wtryskow a tez tak myslalem...mam jeszcze jedna teorie ...mialem trzasnieta uszczelke pod glowica, teraz jest juz cacy bo zrobione ale olej przedostawal sie do plynu chlodniczego i moze on cos zasyfil w parowniku?Jeśli to Waldemary (Valteki) to już przy 10 tys mogły się rozjechać i może wymagają czyszczenia lub kalibracji. Możliwe, że parownik niedogrzany i gaz nie jest dobrze odparowany. Jak temperatura podniesie się gaz już odparowuje i wtryski już dozują prawidłową dawkę do wszystkich cylindrów i wtedy równo pracuje.
Ostatnio miałem nieszczelność na przewodzie, bo w momencie przełączania na gaz jeb..o mi w kabinie, fakt doszedłem który i problem znikł. W efekcie skręcony przewód, wg. mnie aż za bardzo. Może rzeczywiście trochę go przeciąłem. Jutro do tego zajrzęernesto pisze:Sprawdź szczelność układu, wszelkie przewody gazowe. W moim przypadku było podobnie. Okazało się że jeden przewód był przecięty przez opaskę i ociekało ciśnienie z jednej listwy. Jak się rozgrzał, materiał się rozszerzył i uszczelniło.
oczywiście ze tak. Reduktor jest elementem który powinien być szczelny. W takim wypadku czeka Cię wymiana. Nie zalecam regeneracji. Regenerowałem nie jeden reduktor i za każdym razem kończyło się to wymiana. Nowe to nowe.beyer28 pisze:Dodam, że u mnie jeden parownik jest kiepski, bo puszcza mi krople płynu chłodniczego. Może mieć to wpływ na te objawy?
A regenerowałeś KME? Jedyną rzeczą, którą można tam źle zrobić przy regeneracji, jest niewklejenie tzw. dropsa regulatora ciśnienia. Poza tym prosta robota ;-)ernesto pisze:oczywiście ze tak. Reduktor jest elementem który powinien być szczelny. W takim wypadku czeka Cię wymiana. Nie zalecam regeneracji. Regenerowałem nie jeden reduktor i za każdym razem kończyło się to wymiana. Nowe to nowe.beyer28 pisze:Dodam, że u mnie jeden parownik jest kiepski, bo puszcza mi krople płynu chłodniczego. Może mieć to wpływ na te objawy?