![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Olej jest a kontrolka sie swieci
[D2 02 4.2PB/LPG ] Olej jest a kontrolka sie swieci
Witam. posiadam audi z silnikiem 4.2 2002r. wczoraj mialem troszke dluzsza podroz i zapalila mi sie kontrolka od oleju. sprawdzilem stan i okazalo sie ze jest go bardzo malo. wieczorem dolalem 1.75L i kontrolka od oleju dalej sie swieci a stan oleju jest na 3/4 miedzy min a max.
myslicie ze czujnik oleju padl czy trzeba jakos to wylaczyc????
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 13:03 przez michal989, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego michal989, na drugi raz proszę wszystkich tematów nie zakładać w dziale "inne", oraz "elektryka...". Tagi także należy wybierać z rozwijanej listy, obok pola do wpisywania treści tematu. Ten temat dla przykładu poprawiłem.
Co do Twojej przypadłości, to dołącz aku na 15min i potem wszystko wróci do normy.
Co do Twojej przypadłości, to dołącz aku na 15min i potem wszystko wróci do normy.
michal989, A czy wymieniałeś olej w silniku ??
Może masz zapchany filtr oleju ??
U mnie było podobnie , po kontroli stanu oleju okazało się , że mam połowę miarki na bagnecie .
Wymieniłem olej z filtrem ( filtr był tak zapchany , że aż wkład powyginało ) okazało się , że wszystko wróciło do normy .
Może masz zapchany filtr oleju ??
U mnie było podobnie , po kontroli stanu oleju okazało się , że mam połowę miarki na bagnecie .
Wymieniłem olej z filtrem ( filtr był tak zapchany , że aż wkład powyginało ) okazało się , że wszystko wróciło do normy .
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Re: Olej jest a kontrolka sie swieci
Ja tam myślę że silnik ma dosyćmichal989 pisze: dolalem 1.75L i kontrolka od oleju dalej sie swieci a stan oleju jest na 3/4 miedzy min a max.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Czyli paliła się pomarańczowa.michal989 pisze:Odłączyłem kleme i jest OK.

Poszukaj pokrewnych tematów i poczytaj, jeśli natomiast nadal nie będziesz znał odpowiedzi na swoje pytanie, to zadaj je w istniejącym już wątku.michal989 pisze:Mam jeszcze problem z szarpaniem silnika na malych obrotach ale nie wiem do jakiego tematu dodać;( pomocy

-
- Super Klubowicz
Panowie czy zużyty filtr po ok. 25000km jest w stanie spowodować pojawienie się kontrolki ciśnienia oleju ?? po podniesieniu obrotów gaśnie kontrolka a nawet jak się świeci to dzisiaj jechałem 100km z zapaloną i wszystko ok. Czy wina leży po stronie czujnika ciśnienia?? Na jakiej zasadzie on działa ?? jak dostanie masę to uruchamia czy jak??