VCDS 11.3.0 - Out of date - Jaka nowsza wersja ?
Mylisz się kolego wersja wsadu tj. firmware do mikrokontrolera kabla nie oznacza się tym samym nr. W przypadku VCDS 11.11.0 firmware w kablu jest 1.84.colorado pisze:To nie jest napis na kablu.
Jest to wersja wsadu który współpracuje z softem 11.11.0
Niestety co jakiś czas wywala się.
Mamy rozumieć, że po każdym takim zdarzeniu flashujesz na nowo Atmegę i dalej się wysypuje?
Tak czy inaczej posiadam wsad który współpracuje a wersją VCDS 11.11.0.Ibum pisze: Mylisz się kolego wersja wsadu tj. firmware do mikrokontrolera kabla nie oznacza się tym samym nr. W przypadku VCDS 11.11.0 firmware w kablu jest 1.84.
Mamy rozumieć, że po każdym takim zdarzeniu flashujesz na nowo Atmegę i dalej się wysypuje?
Po każdym takim zdarzeniu ponownie flashuje Atmegę. Działa kilka, kilkanaście razu po czym wywala brak licencji
A internet masz odłączony?colorado pisze:Tak czy inaczej posiadam wsad który współpracuje a wersją VCDS 11.11.0.Ibum pisze: Mylisz się kolego wersja wsadu tj. firmware do mikrokontrolera kabla nie oznacza się tym samym nr. W przypadku VCDS 11.11.0 firmware w kablu jest 1.84.
Po każdym takim zdarzeniu ponownie flashuje Atmegę. Działa kilka, kilkanaście razu po czym wywala brak licencji
colorado pisze:Jest tylko jedna instalacja. VCDS 11.11.0
zmieniony plik host który powoduje między innymi wyłączenie dostępu do serwisów aktualizacyjnych.
Internet wyłączony
Ostatnio zmieniony 02 gru 2014, 08:31 przez winek1986, łącznie zmieniany 1 raz.
winek1986 pisze: Plik host w tej wersji już nie działa.Wystarczy że masz podpięty przewód pod komputer program vcds nie musi być uruchomiony ale internet podpięty. Uwali Ci nr na czarna listę
W moim przypadku VCDS mam na maszynie wirtualnej.
W czasie kiedy korzystam z VCDS nie mam dostępu do netu.
Oczywiście na wirtualce mogę wyłączyć sieć.
Jednakże czasami na maszynie wirtualnej potrzebuję dokonać aktualizacji.
Czy jest jakaś metoda, aby nie uwalić wsadu ?
Jak rozwiązać problem używania kompa do VCDS oraz do innej pracy związanej z netem ?