![]() |
![]() |
[D2 99 2.8PB/LPG ] Gaśnie przy przełączaniu na LPG
[D2 99 2.8PB/LPG ] Gaśnie przy przełączaniu na LPG
Witam, mam problem z moim audikiem, nie wiem z jakiego powodu mi gaśnie, jadę i przy przełączeniu na gaz próbuje zgasnąć(przy przełączaniu wariują mi kontrolki od gazu).
Ostatnio zmieniony 25 sty 2014, 20:29 przez Sajmon, łącznie zmieniany 1 raz.
heh Maciek jak masz taka to napisz kiedy w koncu w lotto trafieApophis pisze:Hmmm niech poszukam gdzies magicznej kuli i tam pewnie zobacze wszystko

ja tak mialem podobnie w swojej A4 po powrocie z Chrowacji. Nie wiem czy to od goraca czy tez ichniejszego LPG, ale caly komputer sterujacy zwariował i sie "rozstroil". W kazdym razie wizyta u gazownika pomogla.Sajmon pisze:Witam, mam problem z moim audikiem, nie wiem z jakiego powodu mi gaśnie, jadę i przy przełączeniu na gaz próbuje zgasnąć(przy przełączaniu wariują mi kontrolki od gazu).
to nie jest zwykły napęd...to
Sajmon, Czyli na LPG w ogóle auto nie chodzi ???
Próbowałeś go w trybie awaryjnym na LPG odpalić ??
Miałem kiedyś podobnie , okazało się , że w zbiorniku jakiś zawór ( elektro-magnez czy coś takiego ) nie odbiło .
Magikowi od gazu zajęło to 20 min
Próbowałeś go w trybie awaryjnym na LPG odpalić ??
Miałem kiedyś podobnie , okazało się , że w zbiorniku jakiś zawór ( elektro-magnez czy coś takiego ) nie odbiło .
Magikowi od gazu zajęło to 20 min

Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

A w jakich okolicznościach przełącza się na gaz? Samoczynnie czy czy w jakimś zakresie obrotowym? Obejrzyj dokładnie czy nie ma gdzieś nieszczelności na lpg. Przewody gazowe, opaski do sprawdzenia. Może gdzieś ciśnienie ucieka na zimnym i są problemy. Na ciepłym jak materiały się rozszerzą w miarę się uszczelni i chodzi. Do gazownika też podjedź na dniach niech obejrzy to fachowym okiem.
Sprawdź czy na czujniku temperatury ten co idzie do reduktora nie ma zwarcia. Ja miałem podobną sytuację, przetarta była izolacja i wariował. Jeszcze jedno pytanie, przy jakiej temperaturze przełącza Ci się na lpg?
Sprawdź czy na czujniku temperatury ten co idzie do reduktora nie ma zwarcia. Ja miałem podobną sytuację, przetarta była izolacja i wariował. Jeszcze jedno pytanie, przy jakiej temperaturze przełącza Ci się na lpg?
A czy czasem nie zdarza Ci się to jak silnik jest jeszcze nie rozgrzany?
Moim skromnym zdanie winą za to obarczyłbym elektrozawór na reduktorze. Miałem podobnie w zeszłym roku. Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy. Można go kupić bez cewki sam zawór. Był tak zaszlamiony że ciężko chodził. Jak reduktor był dobrze rozgrzany to było lepiej.
Moim skromnym zdanie winą za to obarczyłbym elektrozawór na reduktorze. Miałem podobnie w zeszłym roku. Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy. Można go kupić bez cewki sam zawór. Był tak zaszlamiony że ciężko chodził. Jak reduktor był dobrze rozgrzany to było lepiej.
Dążenie do doskonałości.