[D2 99 4.2PB ] 5HP24A - skrzynia wyje
A bo jeszcze próbowaliśmy dolewać olej przewodem przelewowym przy chłodnicy i weszło jeszcze ze 700ml dodatkowo i ten dźwięk ucichł. Wcześniej było to słychać przy zmianie na P D N R na postoju a po dolaniu już tylko przy dodawaniu gazu. Tak jak już pisałem olej był spuszczony w całości ile powinno go wejść?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- Lukasz4441
- Forum Audi A8
U mnie brakowało 2l oleju i dźwięku takiego nie było. Pojawił się dopiero po wymianie filtra oleju, który później trzeba było podciąć o 0,5cm i dodatkowo zrobić mu dwa trójkątne wyżłobienia naprzeciw siebie - tak jest w oryginale i wszystko wróciło do normy. Poprostu na wolnych obrotach tego nie ma, a jak dodasz gazu to pompa w skrzyni potrzebuje 2-6 razy tyle tego oleju zassać i nie ma którędy bo FILTR ZAMIENNIK jest za długi i prawie dotyka do dna miski. Taka moja diagnoza, oglądałem ten filmik mówisz że to jest to wycie, u mnie było identycznie.
Lukasz4441 pisze:U mnie brakowało 2l oleju i dźwięku takiego nie było. Pojawił się dopiero po wymianie filtra oleju, który później trzeba było podciąć o 0,5cm i dodatkowo zrobić mu dwa trójkątne wyżłobienia naprzeciw siebie - tak jest w oryginale
<jezu>
dlatego powinno się kupować filtry do danego modelu skrzyni takie jak trza bo potem może być przykry efekt...
dare to be great
- Lukasz4441
- Forum Audi A8
Ja to wiem, co lepsze że oryginał w ZFie kosztuje 130zł, a za ten mi 180zł policzył. Ale oddałem auto w ręce FACHOWCA od AUDI tyle że pierwszy i ostatni raz. Po wymianie powiedział że jak skrzynia jest na wykończeniu to tak ma - wymienisz olej i po skrzyni, gdyby nie to forum i facet z Końskich co skrzynie naprawia i udzielił mi wszelkich niezbędnych info co robić, myślał bym o remoncie.
- Lukasz4441
- Forum Audi A8