Witam
Odkąd się zimno zrobiło po rozpaleniu auta (lub po przejechaniu paru metrów) z tyłu z prawej strony auta(najlepiej słychać to stukanie przy progu tylnich drzwi po prawj stronie)
Nie ważne czy jadę czy stoją , nie ważne czy na biegu (D/R)czy na P/N, jedyne co się zmienia w tej miarowości to że gdy auto stoi z włączonym silnikiem jest puk..puk..puk (co jakieś 2 sekundy) gdy jadę przyspieszam pukanie lekko przyspiesza...
Zawiecha działa dobrze- podnoszenie równo bez problemów
Co ważne.. jak kawałem przejadę , zgasze silnik i rozpalę pukanie ustaje... (występuje czasami) powiedzmy 1 na 3 rozruchy i głównie na zimnym silniku karoserii....
bardzo miarowe stłumione(z wewnętrz) i takie zwykłe(stojąc po prawej stronie auta na zewnętrz)....prawie jak serce spokojnego człowieka
macie jakieś pomysły...?
[D3 06 3.0TDI ] Miarowe pukanie tył prawa cześć auta hmm(p
Pokombinuj jeszcze z recznym elektrycznym, moze zacisk stuka bo cos nie domaga w elektryce, ja poprostu sugieruje przejechac sie gdzies do mechanika ktory wstawi auto na kanal badz podnosnik i bedzie wiedzial gdzie stuka, bo przy takiej czestotliwosci jak piszesz i nawet na postoju to wystarczy sie przysluchac w kilku miejscach i mozna odrazu zlokalizowac, a jesli Ty tego nie slyszysz skad to puka to na pewno lepiej bedzie jak do kogos pojedziesz.
Mam wielce prawdopodobne rozwiązanie.. tykanie występuje tylko wtedy gdy działa Webasto(podgrzewanie silnika)... po rozmowie z audi (ASO rzeszów) i jednym specem od ebersprecher-webasto busy doszliśmy do wniosku że tyka czy cyka elektryczna pompa paliwa z websto która jest w tym miejscu zapewne (gdzieś przy baku) zamontowana.......
błędów na kompie żadnych nie ma więc narazie odpuszczam temat.. dzieki za wszelkie sugestie
błędów na kompie żadnych nie ma więc narazie odpuszczam temat.. dzieki za wszelkie sugestie