Witam,
Z pomocą FOSSa udało mi się kupić moją A8kę
Damian bardzo dokładnie przetrzepał samochód - do tego stopnia ze nawet handlarz nie wiedział o wielu aspektach technicznych w tych samochodach
Lakier, silnik, zawieszenie, skrzynia, elektryka itp - wszystko bardzo dokładnie sprawdzone. Oczywiście w mojej sztuce było to dalekie od ideału co pozwalało na większe negocjacje i ew. kalkulacje czy opłaca się brać tą sztukę
Pomoc w oględzinach i kupnie - POLECAM
Kolejny etap prac przy samochodzie których podjął się Foss:
- kompletny rozrząd + wymiana chłodnicy, rolek osprzętu itp
- kalibracja zawieszenia i montaż końcówek obniżających
Przy okazji jak tylko brakowało jakiś śrubek, spinek itp Foss zawsze miał takie w zapasie i od razu składał samochód żeby trzymał się kupy. Mnie osobiście zawsze to wkurzało jak odstawiałem gdzies furę a po pracy "fochowców" widziałem ze czegoś brakuje bo np odpadło, połamało się i panowie nie raczyli mi powiedzieć nawet "tam panu brakuje i przydałoby się uzupełnić spinki".
Przy okazji jednych prac od razu sprawdził inne elementy samochodu jak np. zawieszenie i od razu zasugerował wymianę niektórych padających wahaczy. To również bardzo na Plus
Kompleksowa mechanika samochodowa - POLECAM
Ostatni element układanki to oczywiście elektronika
Kodawanie sterowników, kalibracja zawieszenia, update softu, kasowanie błędów itp.
Diagnostyka VCDS itp - POLECAM