części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Warszawa - FOSS Motorsport

Awatar użytkownika
karol208
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: karol208 » 11 lut 2014, 17:52

FOSS pisze:Lowrider od Audi czyli D3 przed wymianą kompresora zawieszenia ;)
Nie dało się dopompować pompką? :D
Strasznie siedzi, ile wtedy takie auto ma prześwitu, i czy da się tym przemieszczać?
FOSS pisze: Niestety oglądając auto można odnieść wrażenie, że ci co przede mną tam dłubali niezbyt przykładali się do swojej roboty :/
Najgorsze to poprawiać po tzw druciarzach.

Awatar użytkownika
Blade
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Blade » 30 cze 2014, 11:39

Witam,

Z pomocą FOSSa udało mi się kupić moją A8kę ;)
Damian bardzo dokładnie przetrzepał samochód - do tego stopnia ze nawet handlarz nie wiedział o wielu aspektach technicznych w tych samochodach ;)
Lakier, silnik, zawieszenie, skrzynia, elektryka itp - wszystko bardzo dokładnie sprawdzone. Oczywiście w mojej sztuce było to dalekie od ideału co pozwalało na większe negocjacje i ew. kalkulacje czy opłaca się brać tą sztukę ;)

Pomoc w oględzinach i kupnie - POLECAM

Kolejny etap prac przy samochodzie których podjął się Foss:
- kompletny rozrząd + wymiana chłodnicy, rolek osprzętu itp
- kalibracja zawieszenia i montaż końcówek obniżających

Przy okazji jak tylko brakowało jakiś śrubek, spinek itp Foss zawsze miał takie w zapasie i od razu składał samochód żeby trzymał się kupy. Mnie osobiście zawsze to wkurzało jak odstawiałem gdzies furę a po pracy "fochowców" widziałem ze czegoś brakuje bo np odpadło, połamało się i panowie nie raczyli mi powiedzieć nawet "tam panu brakuje i przydałoby się uzupełnić spinki".
Przy okazji jednych prac od razu sprawdził inne elementy samochodu jak np. zawieszenie i od razu zasugerował wymianę niektórych padających wahaczy. To również bardzo na Plus ;)

Kompleksowa mechanika samochodowa - POLECAM

Ostatni element układanki to oczywiście elektronika ;)
Kodawanie sterowników, kalibracja zawieszenia, update softu, kasowanie błędów itp.

Diagnostyka VCDS itp - POLECAM

Gość

Post autor: Gość » 30 cze 2014, 12:42

FOSS wykup reklame na forum! <hehe> <hehe>

karolff
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Polecam FOSS-a

Post autor: karolff » 02 lip 2014, 08:11

Ja co prawda nic nowego do tematu nie wniosę ale ze swojej strony także chce polecić Damiana. Ma ogromną wiedzę, a i sprzedającego potrafi sprowadzić do parteru. Zanim kupiłem auto parę sztuk obejrzeliśmy. Jakbym pojechał sam kupiłbym 2 z nich (i byłbym 12-15 tys w plecy na starcie). Co do samych oględzin widać, że potrafi nie tylko zweryfikować auto, ale i rozmawiać ze sprzedającymi. Wyobraźcie sobie minę pewnego siebie sprzedającego wciskającego bubel, który po oględzinach/diagnozie FOSSA już nie miał chęci wsiadać do swojej "laleczki". Szukałem A8 D3, finalnie kupiłem VW PHAETON-a, ale Damian bez żadnego problemu sprawdził auto i stałem się jego posiadaczem. Serwisował naturalnie także będę u niego.

Polecam raz jeszcze!!!

jjanusz
Forum Audi A8
Forum Audi A8

FOSS - Śmiało mogę polecić...

Post autor: jjanusz » 28 lip 2014, 12:05

Ja także z czystym sumieniem mogę Damiana polecić. Osoba bardzo życzliwa i pomocna. Skóry nie zdziera !!!

Życzliwy i dobry człowiek !
Pozdrawiam wszystkich ! Janusz z Sandomierza

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 wrz 2014, 09:15

Na Facebook'u dodałem stronkę gdzie będę wrzucał więcej info nt. moich działań: https://www.facebook.com/FOSSmotorsport ;)
Ostatnio zmieniony 15 cze 2015, 01:12 przez FOSS, łącznie zmieniany 2 razy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 23 wrz 2014, 21:42

FOSS pisze:Na Facebook'u dodałem stronkę gdzie będę wrzucał więcej info nt. moich działań: https://www.facebook.com/pages/FOSS-Mot ... 4415158858 <tjaa>
A zerknąłem sobie na zdjęcia - ładne portfolio, szacun.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 wrz 2014, 01:48

pebo pisze:A zerknąłem sobie na zdjęcia - ładne portfolio, szacun.
Dzięki, dzięki.
Chociaż muszę dodać, że to wciąż nie wszystko ale czasu mi brak aby wrzucać wszystko na stronkę.... więc po trochu będę uzupełniał :)
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 24 wrz 2014, 08:32

tzn masz strone profesionalną czy tylko ten profil ?? bo szukałem ostatnio twojej firmy w google i na nic nie moogłem trafic ??
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 wrz 2014, 20:05

preston81 pisze:tzn masz strone profesionalną czy tylko ten profil ??
Strony firmowej nie posiadam chociaż kilka domen mam w posiadaniu w związku z profilami mojej działalności.
Właściwie strona taka nie bardzo była mi potrzebna, roboty i bez niej mam tyle że nie mam czasu na "plażing/smażing" :)

Zresztą ja już robiłem podejścia do profi strony firmowej tylko 2 razy znajomi nie wywiązali się z obietnic i jakoś tak dałem sobie spokój.
preston81 pisze:bo szukałem ostatnio twojej firmy w google i na nic nie moogłem trafic ??
Inna sprawa to to, że "FOSS motorsport" to właściwie marka a nie formalna nazwa firmy.
Ale żeby rozwiać wątpliwości to potwierdzam - działam w pełni legalnie, działalność jest zarejestrowana, rozliczam się z podatków i dla potrzebujących wystawiam faktury VAT :)
inspekcje przed zakupem

-

Motostacja

Post autor: Motostacja » 12 lis 2014, 17:57

Polecam FOSS-a

Ostatnio auto unieruchomiło mi sie z powodu wycieku płynu hamulcowego (zero hamulca) w podziemnym garażu.

Foss przyjechał z narzędziami do mnie na miejsce i opanował by temat raz dwa gdyby nie wygłupy mojego auta z akumulatorem co skutecznie utrudniło prace mimo to wszystko zakończone pomyślnie i auto hula :)

Polecam !

krypto35
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: krypto35 » 28 lis 2014, 23:24

Witam.
Czytam,czytam te wszystkie wypowiedzi klubowiczów, jednym słowem to zazdroszcze wam takiego fachowca w kraju,bo za granicą liczyć na dobrego fachowca, to czarna magia.
Pozdrawiam
<hihi>

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 29 lis 2014, 11:44

Za granica jest serwis AUDI. Lepiej sie zarabia to i na serwis stac :P :D

Gość

Post autor: Gość » 29 lis 2014, 11:51

krypto35, Za granicą szukam fachowca z PL co ogarnia dobrze mechanike ale gruntowne sprawy i tak robię w PL bo szukac tam po serwisach idiotów co się teoretycznie znają i płacić tysiące weuro mnie nie stać :)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 29 lis 2014, 16:03

krypto35 pisze:Witam.
Czytam,czytam te wszystkie wypowiedzi klubowiczów, jednym słowem to zazdroszcze wam takiego fachowca w kraju,bo za granicą liczyć na dobrego fachowca, to czarna magia.
A w jakim regionie DE mieszkasz?.... pytam bo coraz częściej tam bywam i od czasu do czasu również tam dłubię w jakichś ósemkach.
Jeżdżę pod samą granicę z NL więc jak jesteś gdzieś po drodze to można się spotkać, pogadać ;)

Co do "fachowców" w DE to jestem zaskoczony jak wiele wspólnego mają z naszymi rodzimymi "specjalistami od wszystkiego" :shock: Kiedyś myślałem, że tam poziom usług jest na wysokim poziomie ale te lata już tam minęły <niewiem>
inspekcje przed zakupem

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl