Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 03 ] przeskakujący ekran nawigacji podczas otwierania

Srokas
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 ] przeskakujący ekran nawigacji podczas otwierania

Post autor: Srokas » 14 mar 2010, 14:25

Witam

przy podnoszeniu nawigacji po całkowitym otwarciu przeskakuje jeszcze kilka razy z głośnym klikaniem, wie może ktoś jak to zdemontować i naprawić ? może ktoś z was miał już taki przypadek
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 13:49 przez Srokas, łącznie zmieniany 2 razy.

zydu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zydu » 22 mar 2010, 09:20

witam

miałem tak w jednej a8. Naprawione, nie wiem co było nie tak ale skasowali 1800.
moim zdaniem wystarczy to rozebrać i jakiś duperel przełożyć.
Osobiście bym tego nie naprawiał ale auto było w trakcie zmiany właściciela i obiecałem to naprawić.

szoszon1983
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: [A8 D3 2003 3.7] przeskakująca nawigacja

Post autor: szoszon1983 » 05 kwie 2010, 11:31

Srokas pisze:Witam

przy podnoszeniu nawigacji po całkowitym otwarciu przeskakuje jeszcze kilka razy z głośnym klikaniem, wie może ktoś jak to zdemontować i naprawić ? może ktoś z was miał już taki przypadek
miałem tak u siebie. W aso od razu wiedzieli o co chodzi i chcieli wymienić mechanizm wysuwający ekran. Koszt 350GBP.
Zanim wyłożyłem pieniądze postanowiłem sam sprawdzić o co chodzi.
Trybiki wykonane są z twardego, czarnego plastiku, ale jeden trybik jest z białego (teflon??). Na tym właśnie białym wyłamał się jeden ząbek, akurat ten, na którym zatrzymuje sie mechanizm zarówno w pozycji opuszczonej, jak i podniesionej. W miejscu, gdzie był wyłamany ząbek wywierciłem dwa otworki, w które wkleiłem oszlifowane wcześniej (żeby nie zdzierały pozostałych trybów) druciki. Zamontowałem i działa już ponad rok.
Sam mechanizm w aso kosztuje około 1000pln, na allegro przeważnie nie chcą sprzedać bez ekranu i tez chcą około 1000pln (z ekranem).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl