[D3 03 4.2MPI ] Błąd spalonej żarówki kierunku
[D3 03 4.2MPI ] Błąd spalonej żarówki kierunku
Po długotrwałej jeździe pojawia się komunikat spalonej żarówki przy włączaniu lewego kierunku bądź awaryjnych.
Gdy auto postoi wszystko wraca do normy. Brak błędu - kierunki pracują.
Gdzie szukać przyczyny. Od czego zacząć?
Gdy auto postoi wszystko wraca do normy. Brak błędu - kierunki pracują.
Gdzie szukać przyczyny. Od czego zacząć?
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 23:46 przez gothric, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Kolego gothric według regulaminu pierwszy post należy umieścić w tym dziale
http://www.a8team.pl/przywitaj-sie-i-pr ... .htm#98413
http://www.a8team.pl/przywitaj-sie-i-pr ... .htm#98413
-
- Super Klubowicz
A może problem leży po stronie tylnych lamp...... elektronika potrafi szwankować.
W jakim stanie masz te lampy?.... bo one z upływem lat mają tendencję do pękania, parowania..... a elektronika wilgoci nie lubi.
W jakim stanie masz te lampy?.... bo one z upływem lat mają tendencję do pękania, parowania..... a elektronika wilgoci nie lubi.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Może problem jest w tylnej prawej lampie, ma ona delikatne pęknięcie. Ostatnia trasa z Wrocławia do Warszawy sporo padało deszczu i śniegu zatem mogło zawilgocić lampę i problem się pojawił. Jak wróciłem i auto postało w garażu wszystko odparowało i problem znikł. Dzięki za podpowiedź, spróbuję ten trop.
Witam panowie podepne sie pod temat bo mam prawdopodobnie podony problem wiec przy wlaczeniu lewego kierunku na fisie wywala blad spalonego przedniego kierunku ale po chwili znika I nie ma zadnego bledu.Powiem ze przy wielokrotnym urzyciu tego kierunku na fisie potrafia wyskakiwac komunikaty otwartych drzwi lub klapa bagarznika moze ktos umie na to poradzic.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
witam, podepne sie pod temat. Mam podobny problem. U mnie gdy zapalam lewy kierunkowskaz wszystkie migaja ok, swiatla tez swieca bez zarzutu. Wywala mi jednak blad zarowki tylnego, lewego kierunkowskazu za kazdym razem jak wlacze kierunek po odpaleniu auta. Na pulpicie miga szybciej. Czy to bedzie jakis przekaznik? Pierwszy raz wyskoczyl mi blad zarowki swiatla wstecznego lewego po wrzuceniu na R, teraz za kazdym razem blad kierunkowskazu. Z gory dzieki za wskazowki
-
- Super Klubowicz
Nadal upieram sie aby wymienic OBIE zarówki kierukowskazów z przodu. Po pierwsze maja tendencje do utraty styku i czasem działaja a czasem nie - to jest zwiazane z temperatura samej lampy, po drugie dwie zarówki w lampie potrafia wprowadzic w bład - po prostu trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc ze jedna nie działa.
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Mi powiedziano ze muszę wymienić na żarówki 16w bo w mojej lampie są 24w i to podobno ma załatwić sprawę błędu. Przypomnę ze faktycznie kierunek potrzebuje chwili czasu aby rozbłysnąć. Przy zamykaniu centralnym ewidentnie widać opóźnienie żarówek z lewej strony kierunków. Ale przyznam się ze jeszcze tego nie zrobiłem bo nie chce narażać się na koszty z żarówkami. Przecież zupy na nich gotować nie będę.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 06:11 przez Arczer34, łącznie zmieniany 1 raz.