![]() |
![]() |
[D3 06 4.2MPI ] Jak zdemontować lampę klapy bagażnika ?
[D3 06 4.2MPI ] Jak zdemontować lampę klapy bagażnika ?
Jak w temacie, szukałem ale nie znalazłem, niestedy lampa zaczęła parować więc mam zamiar ją wyjąć i uszczelnić na nowo tylko pytanie jak to zdemontować zeby niczego nie uszkodzić.
Od tyłu oczywiście...... zdjąć tapicerkę klapy bagażnika i wtedy będziesz miał dojście do śrub mocujących lampy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
Mam podobny kłopot, spinki po obwodzie tapicerki klapy zdjąłem, ale mam wrażenie, że tapicerka trzyma się jeszcze na uchwytach, które są pomocne przy zamykaniu klapy (takie dwa uchwyty) i nie wiem jak się te uchwyty demontuje, domyślam się, że trzeba odsłonić jakieś śruby, po których odkręceniu wszystko zejdzie, ale utknąłem w tym miejscu.
PS. Jeżeli wymieniłem sprężyny gazowe (nie mam elektrycznej klapy), a nadal klapa ani drgnie bez pomocy ręki (na całej swojej drodze), to zostało mi tylko pryskać WD-40 na zawiasach czy coś jeszcze robić?
PS. Jeżeli wymieniłem sprężyny gazowe (nie mam elektrycznej klapy), a nadal klapa ani drgnie bez pomocy ręki (na całej swojej drodze), to zostało mi tylko pryskać WD-40 na zawiasach czy coś jeszcze robić?
-
- Forum Audi A8
Ja miałem kłopot tylko z odkręceniem klamek, ale znalazłem takie zaślepkę pod uchwytem, trzeba ją odsunąć i pokazały się dwa wkręty. Po wykręceniu tapicerka schodzi. Wcześniej to tak jak kolega pisał: demontaż pojemnika na narzędzia (kilka wkrętów pod okrągłymi zaślepkami) i odciągnięcie tapicerki od klapy, żeby zatrzaski puściły.
Ja demontowałem tapicerkę, bo mam lampę pełną wody, będę suszył i próbował uszczelnić, można pojeździć bez zakładania tapicerki i zobaczyć czy daje radę.
pozdrawiam
PS. Podpowie ktoś w kwestii usprawnienia zawiasów co poradzić i czym smarować?
Ja demontowałem tapicerkę, bo mam lampę pełną wody, będę suszył i próbował uszczelnić, można pojeździć bez zakładania tapicerki i zobaczyć czy daje radę.
pozdrawiam
PS. Podpowie ktoś w kwestii usprawnienia zawiasów co poradzić i czym smarować?