[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Ja niedawno też miałem niby przejścia z paskiem. Profilaktycznie zdjąłem pokrywy z rozrządu i pasek wydał się trochę luźny, a więc pokazałem "niby mechanikowi" i oczywiście: "tak nie może być, pasek wyciągnięty, nie wolno nawet jeździć w takim stanie" usłyszałem. Trochę dziwne, bo po przekręceniu rozrusznikiem wszystko pięknie się napinało.Już miałem łajzie dawać do roboty. Zadzwoniłem do Fossa, przyjechał, popatrzył i powiedział,że tak to ma wyglądać i nie ma tu jakiegoś nadmiernego luzu na pasku. Chociaż na vagu też mam mały rozjazd 7-8 w 093.Trochę sporo, ale było już tak zaraz po zmianie rozrządu, jakieś 2 lata temu u poprz. właściciela. Trochę źle musiał być ustawiony. Ale narazie nie ruszam
hej pierwsze wieści rozrząd założony jest prawidłowo napinacz ok luzów nie ma
musialem zamówić oryginalny uszczelniacz zimmering , chwile sie cieszylem bo kupilem takie za 20 zł ale jak to bywa u mnie pech po całej linni zimmering nie pasuje zamiennikow brak cena jedyne 158 zł za kawał gumy nr 01v409399 , ba tarcze nowe dojechaly piekne ładne i powabne dostarczylem juz mechanikowi i czekam na wieści
tylko czemu rozrząd jest ok a gr 93 świszczy 16, -7??? nastawniki ??
musialem zamówić oryginalny uszczelniacz zimmering , chwile sie cieszylem bo kupilem takie za 20 zł ale jak to bywa u mnie pech po całej linni zimmering nie pasuje zamiennikow brak cena jedyne 158 zł za kawał gumy nr 01v409399 , ba tarcze nowe dojechaly piekne ładne i powabne dostarczylem juz mechanikowi i czekam na wieści
tylko czemu rozrząd jest ok a gr 93 świszczy 16, -7??? nastawniki ??
bądź sobą, wariatów też lubią
jeszcze jedno pytanko czy nastawniki z silnika od a6 o oznaczeniu ARS 300KM 4,2 są takie jak u nas może to ktoś zweryfikować ???
wlg opisu http://allegro.pl/audi-a8-4-2-a6-nastaw ... 50266.html sa takie same - raczej
wlg opisu http://allegro.pl/audi-a8-4-2-a6-nastaw ... 50266.html sa takie same - raczej
bądź sobą, wariatów też lubią