[D3 ALL ] Światła do jazdy dziennej
Odpowiedziałem na PW ;-)andy79 pisze:Prosiłbym o namiary na PW na tego Pana od przeróbek lamp o którym pisze FOSS
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
PW.matii_m pisze:poprosiłbym i ja o kontakt
Będą działać.matii_m pisze:... a drugie pytanie jeżeli nie mam włącznika świateł z pozycją auto to też będzie to działać?
Nie będą tylko automatycznie się przełączać pomiędzy dziennymi i mijania bo nie masz czujnika zmierzchu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
a czujnik zmierzchu jest na szybie tam gdzie zazwyczaj jest tez czunik deszczu? tak bynajmniej w kilku autach miałem. W takim razie moze wiesz co to jest za czujnik który odchodzi od lusterka i jest skierowany w kierunku szyby czołowej bo nie moge tego nigdzie znaleźć a wygląda to własnie jak jakiś czujnik światła ....
może się przyda użytkownikom. Ja zakupiłem moduł dziennych do A8 ( koszt 60 zł ) + żarówki LED H7 + rezystory 20W + trochę pracy i efekt jest na fotkach poniżej. Swiatła załączają się po przekręceniu zapłonu, gdy włączymy normalne światła, dzienne same gasną. NA pewno jest to alternatywa dla przeróbek za ok 1500 zł. pozdrawiam
Tez jestem ciekawy ile to pracy przy tym bo tak jak piszesz dobra alternatywa dla wydawania grubej kasy :-)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Ja myśle ze nie jest to duży problem z podłączeniem. I widzę to tak: wywalamy zarowki drogowe h7 i w jej miejsce wpinamy rezystor zeby nie było błędów. Trzeba by policzyć rezystancje z prawa ohma. W miejsce h7 montujemy ledy, zasilamy je przez przekaznik tak żeby po wlaczeniu postojowych gasły. Jakbym to robił to bym jeszcze pomyślał żeby wykorzystać tego leda jako postojowke zasilajac ja przez rezystor a nie zupełnie rozłączać. Wtedy w postojówki trzeba by również rezystory tzw kasowniki zastosować.
No na to wychodzi że drogowe zostają tylko na biksenonie bo normalnie drogowe idą z 4 żarówek, a tak zostają tylko z 2
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
dokladnie drogowe zostaja nam tylko w ksenonie + wiadomo ledy też się wtedy zapalają w H7 gd włączamy długie, ale nie oszukujmy się nie miażdzą moca swego świecenia, ale myślę, że az tak wielka strata to nie jest wieczorkiem postaram sie zrobic skan instrukcji podlączenia modułu to każdemu będzie łatwiej
www.guziqscars.pl renowacja skór