![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB ] Olej z ASB w układzie chłodzenia 5hp24 ECZ
[D2 99 4.2PB ] Olej z ASB w układzie chłodzenia 5hp24 ECZ
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów:) Kilka dni temu w moim autku skrzynia zaczęła szaleć, wpadać w tryb awaryjny i wyrzucać bieg, szarpać i inne tego typu cyrki. Zajrzałem dziś do zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego i złapałem się za głowę. Miałem w zbiorniczku około 1/2 stanu, a tu nagle ponad max i kożuch zielono szarej barwy odpowiadający barwą olejowi ASB. W silniku olej kryształ i stan odpowiedni. Oliwa w ASB wymieniana około rok temu. Czy jest taka opcja żeby te dwa płyny się wymieszały i gdzie mają taką możliwość prócz chłodnicy? Pozdrawiam 

Polift czy prelift wsio rawno, ASB chłodzone jest cieczą w chłodnicy więc jest nieszczelność .
Właściwie to chłodzony jest olej , teraz będzie ściślej.
Właściwie to chłodzony jest olej , teraz będzie ściślej.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2014, 22:04 przez Pepeka, łącznie zmieniany 1 raz.
Złego diabli nie biorą ...
plyn chlodniczy w ASB dosc szybko skutkuje odklejeniem sie okladzin ciernych z tarczek.
Nie uzywaj wiecej auta.
Jak najszybciej wymien dynamicznie olej z filtrem.
Masz szanse 50/50 ze obejdzie sie bez remontu.
U mnie podejscie przewodow olejowych do chlodnicy wykorodowalo(tylko wymiana chlodnicy)
Zalozylem zewnetrzna chlodnice oleju ASB -teraz olej skrzyni nie ma wiecej jak 70 st a to lepsze warunki i dla skrzyni i dla oleju niz utrzymywac okolice 100
Nie uzywaj wiecej auta.
Jak najszybciej wymien dynamicznie olej z filtrem.
Masz szanse 50/50 ze obejdzie sie bez remontu.
U mnie podejscie przewodow olejowych do chlodnicy wykorodowalo(tylko wymiana chlodnicy)
Zalozylem zewnetrzna chlodnice oleju ASB -teraz olej skrzyni nie ma wiecej jak 70 st a to lepsze warunki i dla skrzyni i dla oleju niz utrzymywac okolice 100
http://allegro.pl/opel-omega-c-2-2-chlo ... 02540.html Chodzi konkretnie o taką?