części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 03 4.2MPI ] Świecące ABS ESP sterownik pompy ABS

zgiel
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zgiel » 13 mar 2014, 12:58

odświeżam temat bo mam ten sam problem wpadłem na genialny pomysł umyć silnik i przy okazji zalałem sterownik absu na dodatek już coś tam było grzebane bo widać silikon sterowinnika spotkać nie idzie zastanawiałem się na tą regeneracja w tej rummi ale po waszych komentarzach raczej nie ma sensu co robić jakie wyjsce z sytuacji? cenny od 450 do 800 jaki pisał kolega nie takie straszne ale problem w tym że brak takiego sterownika moje numery 0265950088 4e0614517e 4e0910517a
Co polecacie ?? proszę o pomoc

Ventyl_85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Ventyl_85 » 13 mar 2014, 15:01

Witam. Mój problem rozwiązał mi znajomy ze Starachowic rozebrał cały sterownik siedział nad nim prawie cały tydzień ale doszedł co i jak był zalany i popaliły sie scieżki w środku. skasował mnie za to 300 zł. ale widziałem ile pracy i główkowania w to włożył.

zgiel
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zgiel » 13 mar 2014, 16:47

Witam ponownie jedna jedyna która pasuje do moich numerów
http://allegro.pl/audi-a8-d3-pompa-abs- ... 08534.html
2000zl to chyba lekka przesada?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 mar 2014, 19:34

zgiel pisze:.... zastanawiałem się na tą regeneracja w tej rummi ale po waszych komentarzach raczej nie ma sensu
Nt. Rumii nie mogę powiedzieć ani jednego dobrego słowa...... złych słów mógłbym powiedzieć wiele ale netykieta mi na to nie pozwala <onie>
zgiel pisze:... cenny od 450 do 800 jaki pisał kolega nie takie straszne ale problem w tym że brak takiego sterownika
Za 450pln to raczej sterownika nie kupisz....... nie widziałem takich...... za tą cenę sprzedają same pompy albo sterowniki uszkodzone czyli te których uratować już wcześniej się komuś nie udało.
Sam szukałem sterownika dla jednego kolegi ale jak przejrzałem oferty to moim zdaniem trzeba się oswoić z ceną 1000, 1500 czy nawet i 2000 pln.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 13 mar 2014, 19:40

zgiel pisze:odświeżam temat bo mam ten sam problem wpadłem na genialny pomysł umyć silnik i przy okazji zalałem sterownik absu na dodatek już coś tam było grzebane bo widać silikon sterowinnika...
Szczęście w nieszczęściu. Dobrze że wyszło przy myciu, przynajmniej na spokojnie udało się naprawić. A gdyby tak poszła Ci woda jesiennym wieczorem pod maskę (np. podczas ulewy) a później przyszło się gwałtownie hamować na zakręcie? Strach pomyśleć.
FOSS pisze: ...... złych słów mógłbym powiedzieć wiele ale netykieta mi na to nie pozwala <onie>
Dobrze, że kultura jeszcze w ludziach nie zanika.
Bądź dobry jak chleb.

zgiel
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zgiel » 15 mar 2014, 14:07

Witam ponownie dzis chciałem kupić ten sterownik no ale juz jest kupiony i co tu teraz zrobić czekać aż znowu ktos wystawi taki czy jest jakaś możliwość by kupić jakiś inny tz z innymi numerami i czy on bedzie chodził

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 15 mar 2014, 22:20

zgiel pisze:Witam ponownie dzis chciałem kupić ten sterownik no ale juz jest kupiony i co tu teraz zrobić czekać aż znowu ktos wystawi taki czy jest jakaś możliwość by kupić jakiś inny tz z innymi numerami i czy on bedzie chodził
Cóż mogę powiedzieć... to ja go kupiłem.... dla innego kolegi z forum którego auto od pewnego czasu leczę.
Specjalnie wybrałem ten konkretny bo był w Warszawie i mogłem po niego osobiście pojechać, obejrzeć i w razie niesprawności zwrócić.
Sterownik już na samochodzie i wszystko wskazuje na to, że na tym kończą się kłopoty w temacie ABS.

Apropos tego ćwoka z Rumii i jego pseudo regeneracji....
sterownik po jego nieudolnej naprawie odesłałem w reklamację - wczoraj do mnie wrócił....

po lewej tak jak mu odesłałem - po prawej to co dostałem spowrotem <onie>

Obrazek . Obrazek

Wydaje mi się, że w tej całej regeneracji obaj mamy duże szczęście, że gość nie jest nigdzie z moich okolic....... on bo za to co zrobił przyprawiłbym bym mu trwały uszczerbek na zdrowiu..... a ja bo pewnikiem zafundowałbym sobie długie wakacje na koszt państwa w jakimś zamkniętym "ośrodku wypoczynkowym" :/
Ostatnio zmieniony 15 mar 2014, 22:35 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 15 mar 2014, 22:33

FOSS, no nie gadaj taki wysłał Ci z powrotem?? chyba coś się poprzestawiało dla gościa w dupie :/ to już drugi raz jak odsyła Ci ten sterownik i znowu to samo :/ brak słów na tego gościa :/
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 15 mar 2014, 22:48

Lukas134 pisze:FOSS, no nie gadaj taki wysłał Ci z powrotem??
Tak jak napisałem....
- fota po lewej zrobiona przed zapakowaniem wysyłki w reklamację
- fota po prawej to tak jak wrócił z naprawy reklamacyjnej
Lukas134 pisze:chyba coś się poprzestawiało dla gościa w dupie :/ to już drugi raz jak odsyła Ci ten sterownik i znowu to samo :/ brak słów na tego gościa :/
No to nawet nie jest to samo......
za pierwszym razem podjął próbę naprawy - naprawił to co było popsute ale rozwalił coś innego.....
wysłałem w reklamację z opisem aktualnej usterki a ten rozpie...lił sterownik w drobny mak - teraz na pewno nie da się go naprawić :/
Jeszcze mi skur..... wysłał to za pobraniem kosztów przesyłki :/

Korzystając z tego, że udzielam się na kilku forach motoryzacyjnych dołożę wszelkich starań aby odpowiednio zareklamować jego usługi.

Jeżeli ktoś myśli o naprawie sterownika to polecam omijać szerokim łukiem firmę ELTRONIC Mateusz Lis mającej swoją siedzibę w Rumii
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 15 mar 2014, 22:51

FOSS, to już przesada, przecież zapłaciłeś za tą naprawę pewnie nie małe pieniądze :/ kawał sku...... Trzeba wszędzie rozgłosić tak jak piszesz :)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Bucik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Bucik » 17 mar 2014, 10:42

Już to raz wklejałem ale nie wiem gdzie ...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e5 ... 138d6.html

w takim stanie wrócił do mnie sterownik ... bez komentarza

2 razy odsyłany na reklamację i dupa aż kazałem go w aso otworzyć i zobaczyć co się w środku dzieje i właśnie taki widok ujzałem. Popalone dosłownie wszystko wewnątrz. Po otworzeniu i wysłaniu do Rumi 100 zdjęc powiedzieli że gwarancja przepadła bo go otworzyłe. Zaproponowali 10% rabatu na kolejne usługi w ich firmie. Śmiech na sali. Jak bym miał czas sprawa trafiła by do śądu gdzie domagał bym się nowego sterownika z serwisu.
V8 Hoffele sound ;)

zgiel
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zgiel » 19 mar 2014, 18:23

Jutro dostane sterownik z innymi numerami tzn pierwszy numer 4e0614517e się zgadza lecz drugi jest inny 0265 225 197 a powinnien być według mojej a8 0265950088. Zamawiam bo mój "magik" powiedział że coś tam wykombinuje tzn zmieni jakieś tam kody ktoś wie na czym to polega ? i czy wogóle ten sterownik z innym kodem się nada ( moja a8 2002r. 4.2pb, ta ktora przyjdzie jest z 2004 3,7pb)
tak wogóle przeżywam to jak mrówka okres no bo już się troche cykam bo cieżko dostepny towar proszę o zrozumienie

ps sorry za literóki

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 19 mar 2014, 18:46

Drugi numer to numer katalogowy Boscha.

Będzie działac <amasz>

zgiel
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zgiel » 30 mar 2014, 17:07

Witam chciałem się pochwalić sterownik działa mój magik mówił jedynie ze był jakiś problem z czujnikiem od wspomagania ale coś tam zrobił i wszystko ładnie gra i nic nie buczy :D

Awatar użytkownika
Anepu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Anepu » 08 kwie 2014, 12:23

Jest ktoś w stanie powiedzieć mi czy któraś z tych firm jest dobra na tyle że bez obaw można wysłać sterownik abs do naprawy.
z Łodzi
z Wrocławia

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl