[D3 03 4.2MPI ] Świecące ABS ESP sterownik pompy ABS
odświeżam temat bo mam ten sam problem wpadłem na genialny pomysł umyć silnik i przy okazji zalałem sterownik absu na dodatek już coś tam było grzebane bo widać silikon sterowinnika spotkać nie idzie zastanawiałem się na tą regeneracja w tej rummi ale po waszych komentarzach raczej nie ma sensu co robić jakie wyjsce z sytuacji? cenny od 450 do 800 jaki pisał kolega nie takie straszne ale problem w tym że brak takiego sterownika moje numery 0265950088 4e0614517e 4e0910517a
Co polecacie ?? proszę o pomoc
Co polecacie ?? proszę o pomoc
Witam ponownie jedna jedyna która pasuje do moich numerów
http://allegro.pl/audi-a8-d3-pompa-abs- ... 08534.html
2000zl to chyba lekka przesada?
http://allegro.pl/audi-a8-d3-pompa-abs- ... 08534.html
2000zl to chyba lekka przesada?
Nt. Rumii nie mogę powiedzieć ani jednego dobrego słowa...... złych słów mógłbym powiedzieć wiele ale netykieta mi na to nie pozwalazgiel pisze:.... zastanawiałem się na tą regeneracja w tej rummi ale po waszych komentarzach raczej nie ma sensu
Za 450pln to raczej sterownika nie kupisz....... nie widziałem takich...... za tą cenę sprzedają same pompy albo sterowniki uszkodzone czyli te których uratować już wcześniej się komuś nie udało.zgiel pisze:... cenny od 450 do 800 jaki pisał kolega nie takie straszne ale problem w tym że brak takiego sterownika
Sam szukałem sterownika dla jednego kolegi ale jak przejrzałem oferty to moim zdaniem trzeba się oswoić z ceną 1000, 1500 czy nawet i 2000 pln.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Szczęście w nieszczęściu. Dobrze że wyszło przy myciu, przynajmniej na spokojnie udało się naprawić. A gdyby tak poszła Ci woda jesiennym wieczorem pod maskę (np. podczas ulewy) a później przyszło się gwałtownie hamować na zakręcie? Strach pomyśleć.zgiel pisze:odświeżam temat bo mam ten sam problem wpadłem na genialny pomysł umyć silnik i przy okazji zalałem sterownik absu na dodatek już coś tam było grzebane bo widać silikon sterowinnika...
Dobrze, że kultura jeszcze w ludziach nie zanika.FOSS pisze: ...... złych słów mógłbym powiedzieć wiele ale netykieta mi na to nie pozwala
Bądź dobry jak chleb.
Cóż mogę powiedzieć... to ja go kupiłem.... dla innego kolegi z forum którego auto od pewnego czasu leczę.zgiel pisze:Witam ponownie dzis chciałem kupić ten sterownik no ale juz jest kupiony i co tu teraz zrobić czekać aż znowu ktos wystawi taki czy jest jakaś możliwość by kupić jakiś inny tz z innymi numerami i czy on bedzie chodził
Specjalnie wybrałem ten konkretny bo był w Warszawie i mogłem po niego osobiście pojechać, obejrzeć i w razie niesprawności zwrócić.
Sterownik już na samochodzie i wszystko wskazuje na to, że na tym kończą się kłopoty w temacie ABS.
Apropos tego ćwoka z Rumii i jego pseudo regeneracji....
sterownik po jego nieudolnej naprawie odesłałem w reklamację - wczoraj do mnie wrócił....
po lewej tak jak mu odesłałem - po prawej to co dostałem spowrotem
.
Wydaje mi się, że w tej całej regeneracji obaj mamy duże szczęście, że gość nie jest nigdzie z moich okolic....... on bo za to co zrobił przyprawiłbym bym mu trwały uszczerbek na zdrowiu..... a ja bo pewnikiem zafundowałbym sobie długie wakacje na koszt państwa w jakimś zamkniętym "ośrodku wypoczynkowym"
Ostatnio zmieniony 15 mar 2014, 22:35 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
FOSS, no nie gadaj taki wysłał Ci z powrotem?? chyba coś się poprzestawiało dla gościa w dupie to już drugi raz jak odsyła Ci ten sterownik i znowu to samo brak słów na tego gościa
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Tak jak napisałem....Lukas134 pisze:FOSS, no nie gadaj taki wysłał Ci z powrotem??
- fota po lewej zrobiona przed zapakowaniem wysyłki w reklamację
- fota po prawej to tak jak wrócił z naprawy reklamacyjnej
No to nawet nie jest to samo......Lukas134 pisze:chyba coś się poprzestawiało dla gościa w dupie to już drugi raz jak odsyła Ci ten sterownik i znowu to samo brak słów na tego gościa
za pierwszym razem podjął próbę naprawy - naprawił to co było popsute ale rozwalił coś innego.....
wysłałem w reklamację z opisem aktualnej usterki a ten rozpie...lił sterownik w drobny mak - teraz na pewno nie da się go naprawić
Jeszcze mi skur..... wysłał to za pobraniem kosztów przesyłki
Korzystając z tego, że udzielam się na kilku forach motoryzacyjnych dołożę wszelkich starań aby odpowiednio zareklamować jego usługi.
Jeżeli ktoś myśli o naprawie sterownika to polecam omijać szerokim łukiem firmę ELTRONIC Mateusz Lis mającej swoją siedzibę w Rumii
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
FOSS, to już przesada, przecież zapłaciłeś za tą naprawę pewnie nie małe pieniądze kawał sku...... Trzeba wszędzie rozgłosić tak jak piszesz
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Już to raz wklejałem ale nie wiem gdzie ...
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e5 ... 138d6.html
w takim stanie wrócił do mnie sterownik ... bez komentarza
2 razy odsyłany na reklamację i dupa aż kazałem go w aso otworzyć i zobaczyć co się w środku dzieje i właśnie taki widok ujzałem. Popalone dosłownie wszystko wewnątrz. Po otworzeniu i wysłaniu do Rumi 100 zdjęc powiedzieli że gwarancja przepadła bo go otworzyłe. Zaproponowali 10% rabatu na kolejne usługi w ich firmie. Śmiech na sali. Jak bym miał czas sprawa trafiła by do śądu gdzie domagał bym się nowego sterownika z serwisu.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e5 ... 138d6.html
w takim stanie wrócił do mnie sterownik ... bez komentarza
2 razy odsyłany na reklamację i dupa aż kazałem go w aso otworzyć i zobaczyć co się w środku dzieje i właśnie taki widok ujzałem. Popalone dosłownie wszystko wewnątrz. Po otworzeniu i wysłaniu do Rumi 100 zdjęc powiedzieli że gwarancja przepadła bo go otworzyłe. Zaproponowali 10% rabatu na kolejne usługi w ich firmie. Śmiech na sali. Jak bym miał czas sprawa trafiła by do śądu gdzie domagał bym się nowego sterownika z serwisu.
V8 Hoffele sound
Jutro dostane sterownik z innymi numerami tzn pierwszy numer 4e0614517e się zgadza lecz drugi jest inny 0265 225 197 a powinnien być według mojej a8 0265950088. Zamawiam bo mój "magik" powiedział że coś tam wykombinuje tzn zmieni jakieś tam kody ktoś wie na czym to polega ? i czy wogóle ten sterownik z innym kodem się nada ( moja a8 2002r. 4.2pb, ta ktora przyjdzie jest z 2004 3,7pb)
tak wogóle przeżywam to jak mrówka okres no bo już się troche cykam bo cieżko dostepny towar proszę o zrozumienie
ps sorry za literóki
tak wogóle przeżywam to jak mrówka okres no bo już się troche cykam bo cieżko dostepny towar proszę o zrozumienie
ps sorry za literóki
Jest ktoś w stanie powiedzieć mi czy któraś z tych firm jest dobra na tyle że bez obaw można wysłać sterownik abs do naprawy.
z Łodzi
z Wrocławia
z Łodzi
z Wrocławia