części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 FL ALL ] Jak prawidłowo ustawić xenony?

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 19 mar 2014, 09:31

grzybek86 pisze:Ogólnie ciezko mi ustawic tak zebym byl zadowolony z zasięgu i natężenia swiatla.
Pewnie pora na profesjonalną regenerację lamp ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 19 mar 2014, 10:40

No wlasnie lampy są zrobione. Nowe odblysniki, polerka lamp w zakladziie w Krakowie. 2lata temu nowe cewki i ostatnio tez przetwornice chociaz z tego co wiem to te dwie ostatnie nie maja wplywu ja jakoś swiatla albo swieci albo nie. Dużo ekperymentowalem z palnikami mialem juz Philips d2s, Philips D2s ➕, osram xenarc 66040 i 66240, testowalem osram d2s Silverstar, a teraz mam cool Blue intense 5500k i przymierzam sie do tych unlimited jeszcze i moze cos z nowych Philips. Moze ja jestem zbyt wymagający widzac nowe fury jakim swiatlem świecą. Ostatnio mialem do dyspozycji nowa c-klase i swiatlo w niej powalalo a MB przecież stosuje fabrycznie Osram CBI. Moze ktoś doradzi jakieś palniki które używa.

Gość

Post autor: Gość » 19 mar 2014, 15:02

Jesli masz lampy ok to kazdy palnik powinien byc zadowalajacy. Ja mam hidy,lampy jedynie rok temu odkurzane i swiatlo mam dobre a zaznaczam ze co do oswietlenia jestem wymagajacy. Wiele slyszalem na temat ujowych przedliftowych lamp i ogolnie ze w D2 nie powalaja. I owszem na zarowkach kupa-nawet najdrozszych ale z xenonem wsio oki.

grzybek86
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: grzybek86 » 19 mar 2014, 20:17

No to tak jak ja jestem pod tym względem wręcz pedantyczny. Moze faktycznie oswietlenie jest dobre a ja mysle ze kiepskie. Jak pogoda sie poprawi to zrobie foto w ciemnym miejscu i moze cos doradzicie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl