Na płytkę wypalamy obraz navi i wrzucamy ją do napędu w celu zainstalowania.Lektor jest polski ale nie w navi,to odrębny temat.Leonel pisze:Witam, mam pytanie. Na płytkę trzeba nagrać ISO, czy zainstalować i dopiero wrzucić?I czy jest tam PL lektor?
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
[inne ] DVD MMI 2G 2014
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
Jak wygladsa proces aktualizacji.
U mnie płyna nr 1 poszła bez problemu i bardzo szybko na końcu był komunikat o wcisnięciu RETURN w celu restartu i tak zrobiłem.
Nastepnie wrzuciłem plytę nr 2 i widnieje tylko napis sprawdź płytę z mapami.
Ponowne wsadzenie płyty nr 1 : wsadź płytę z mapami.
Czyż by navigacja miała problem z odczytem 2 płyty??
aha do tej pory miałem wersje 2013 i była nagrana na DVD+R, obecną 2014 nagrałem na DVD-R czy to może mieć jakies znaczenie.
Ile czasu wam sie to wgrywało??
U mnie płyna nr 1 poszła bez problemu i bardzo szybko na końcu był komunikat o wcisnięciu RETURN w celu restartu i tak zrobiłem.
Nastepnie wrzuciłem plytę nr 2 i widnieje tylko napis sprawdź płytę z mapami.
Ponowne wsadzenie płyty nr 1 : wsadź płytę z mapami.
Czyż by navigacja miała problem z odczytem 2 płyty??
aha do tej pory miałem wersje 2013 i była nagrana na DVD+R, obecną 2014 nagrałem na DVD-R czy to może mieć jakies znaczenie.
Ile czasu wam sie to wgrywało??
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
Tylko jedna płyta jest na europe wschodnią a druga zachodnią więc my będziemy korzystać z jednej płyty.
DVD 1 WE:
Germany, Switzerland, Andorra, Belgium, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Austria, Portugal, Spain.
DVD 2 EE:
Germany, Switzerland, Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Macedonia, Lithuania, Montenegro, Norway, Austria, Poland, Romania, San Marino, Sweden, Serbia, Slovakia , Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City.
DVD 1 WE:
Germany, Switzerland, Andorra, Belgium, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Austria, Portugal, Spain.
DVD 2 EE:
Germany, Switzerland, Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Macedonia, Lithuania, Montenegro, Norway, Austria, Poland, Romania, San Marino, Sweden, Serbia, Slovakia , Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City.
Korton, dokładnie jak pisze labas, wszystko jest na płytach, używamy tylko płyty nr 2, chyba, że wybierasz się na zachód to wtedy zmieniasz płytkę 
tomi5, a na takiej samej płycie nagrywałeś?? tą samą prędkością ?? powiem Ci ja najpierw wypaliłem na SONY prędkością 3 i lipa, wszystko ładnie wchodzi i pisze czy zaktualizować, bierzesz tak i czekam z 10 min i nadal 0 %, wróciłem do domu nagrałem tą samą prędkością na Verbatimie zaszedłem taka sama akcja czy zaktualizować wziąłem tak i dosłownie kilka sekund i 100% return i już jest
wszystko ładnie śmiga
Powiem Ci, że też miałem tak z 2013r nagrałem na Sony, Esperansie i nic dopiero Verbatim zdziałał cuda

tomi5, a na takiej samej płycie nagrywałeś?? tą samą prędkością ?? powiem Ci ja najpierw wypaliłem na SONY prędkością 3 i lipa, wszystko ładnie wchodzi i pisze czy zaktualizować, bierzesz tak i czekam z 10 min i nadal 0 %, wróciłem do domu nagrałem tą samą prędkością na Verbatimie zaszedłem taka sama akcja czy zaktualizować wziąłem tak i dosłownie kilka sekund i 100% return i już jest

Powiem Ci, że też miałem tak z 2013r nagrałem na Sony, Esperansie i nic dopiero Verbatim zdziałał cuda

Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl
Wina lasera, poszla ta sama płyta co na poczatku nie chciała.
Po instalacji DVD1, tak jak pisałem wyżej DVD2 był komunikat: sprawdź płyte z mapą. Zostawiłem tą płytę w DVD, i po ponownym powrocie do auta ku mojemi zdziwieniu zaskoczyło i zainstalowalo się.
Trwało to chwilę.
I od razy pytanko: jest cos skutecznego co wyczyści laser w DVD i zmieniarce??
Po instalacji DVD1, tak jak pisałem wyżej DVD2 był komunikat: sprawdź płyte z mapą. Zostawiłem tą płytę w DVD, i po ponownym powrocie do auta ku mojemi zdziwieniu zaskoczyło i zainstalowalo się.
Trwało to chwilę.
I od razy pytanko: jest cos skutecznego co wyczyści laser w DVD i zmieniarce??