Na płytkę wypalamy obraz navi i wrzucamy ją do napędu w celu zainstalowania.Lektor jest polski ale nie w navi,to odrębny temat.Leonel pisze:Witam, mam pytanie. Na płytkę trzeba nagrać ISO, czy zainstalować i dopiero wrzucić? I czy jest tam PL lektor?
Pozdrawiam
[inne ] DVD MMI 2G 2014
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Jak wygladsa proces aktualizacji.
U mnie płyna nr 1 poszła bez problemu i bardzo szybko na końcu był komunikat o wcisnięciu RETURN w celu restartu i tak zrobiłem.
Nastepnie wrzuciłem plytę nr 2 i widnieje tylko napis sprawdź płytę z mapami.
Ponowne wsadzenie płyty nr 1 : wsadź płytę z mapami.
Czyż by navigacja miała problem z odczytem 2 płyty??
aha do tej pory miałem wersje 2013 i była nagrana na DVD+R, obecną 2014 nagrałem na DVD-R czy to może mieć jakies znaczenie.
Ile czasu wam sie to wgrywało??
U mnie płyna nr 1 poszła bez problemu i bardzo szybko na końcu był komunikat o wcisnięciu RETURN w celu restartu i tak zrobiłem.
Nastepnie wrzuciłem plytę nr 2 i widnieje tylko napis sprawdź płytę z mapami.
Ponowne wsadzenie płyty nr 1 : wsadź płytę z mapami.
Czyż by navigacja miała problem z odczytem 2 płyty??
aha do tej pory miałem wersje 2013 i była nagrana na DVD+R, obecną 2014 nagrałem na DVD-R czy to może mieć jakies znaczenie.
Ile czasu wam sie to wgrywało??
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Tylko jedna płyta jest na europe wschodnią a druga zachodnią więc my będziemy korzystać z jednej płyty.
DVD 1 WE:
Germany, Switzerland, Andorra, Belgium, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Austria, Portugal, Spain.
DVD 2 EE:
Germany, Switzerland, Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Macedonia, Lithuania, Montenegro, Norway, Austria, Poland, Romania, San Marino, Sweden, Serbia, Slovakia , Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City.
DVD 1 WE:
Germany, Switzerland, Andorra, Belgium, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Austria, Portugal, Spain.
DVD 2 EE:
Germany, Switzerland, Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Macedonia, Lithuania, Montenegro, Norway, Austria, Poland, Romania, San Marino, Sweden, Serbia, Slovakia , Slovenia, Czech Republic, Hungary, Vatican City.
Korton, dokładnie jak pisze labas, wszystko jest na płytach, używamy tylko płyty nr 2, chyba, że wybierasz się na zachód to wtedy zmieniasz płytkę
tomi5, a na takiej samej płycie nagrywałeś?? tą samą prędkością ?? powiem Ci ja najpierw wypaliłem na SONY prędkością 3 i lipa, wszystko ładnie wchodzi i pisze czy zaktualizować, bierzesz tak i czekam z 10 min i nadal 0 %, wróciłem do domu nagrałem tą samą prędkością na Verbatimie zaszedłem taka sama akcja czy zaktualizować wziąłem tak i dosłownie kilka sekund i 100% return i już jest wszystko ładnie śmiga
Powiem Ci, że też miałem tak z 2013r nagrałem na Sony, Esperansie i nic dopiero Verbatim zdziałał cuda
tomi5, a na takiej samej płycie nagrywałeś?? tą samą prędkością ?? powiem Ci ja najpierw wypaliłem na SONY prędkością 3 i lipa, wszystko ładnie wchodzi i pisze czy zaktualizować, bierzesz tak i czekam z 10 min i nadal 0 %, wróciłem do domu nagrałem tą samą prędkością na Verbatimie zaszedłem taka sama akcja czy zaktualizować wziąłem tak i dosłownie kilka sekund i 100% return i już jest wszystko ładnie śmiga
Powiem Ci, że też miałem tak z 2013r nagrałem na Sony, Esperansie i nic dopiero Verbatim zdziałał cuda
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
tomi5, no to bajki ale nagrałeś od nowa czy ta poszla?
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
labas, hehehe nie no może aż tak nie zrobił tylko właśnie czy wina nagrania czy wina lasera już
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Wina lasera, poszla ta sama płyta co na poczatku nie chciała.
Po instalacji DVD1, tak jak pisałem wyżej DVD2 był komunikat: sprawdź płyte z mapą. Zostawiłem tą płytę w DVD, i po ponownym powrocie do auta ku mojemi zdziwieniu zaskoczyło i zainstalowalo się.
Trwało to chwilę.
I od razy pytanko: jest cos skutecznego co wyczyści laser w DVD i zmieniarce??
Po instalacji DVD1, tak jak pisałem wyżej DVD2 był komunikat: sprawdź płyte z mapą. Zostawiłem tą płytę w DVD, i po ponownym powrocie do auta ku mojemi zdziwieniu zaskoczyło i zainstalowalo się.
Trwało to chwilę.
I od razy pytanko: jest cos skutecznego co wyczyści laser w DVD i zmieniarce??