części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?

Nynek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?

Post autor: Nynek » 23 mar 2014, 20:02

Witam kolegów i proszę o pomoc. W ustawieniach znalazłem AUX, tylko wtyczki nie :( (chyba że to opcja dodatkowa). Szukałem na forum ale pogubiłem się z lekka, znalazłem też wzmiankę o AMI, tylko nie bardzo wiem co to jest i czemu służy ???
Cały problem zaczyna się od zmieniarki, która to nie widzi nagranych płyt ( disk faulty). Jakieś stare które były w aucie, też nagrywane chodzą jak ta lala. Mozę używam złego formatu do nagrywania albo złego programu do nagrywania, proszę o pomoc. A może da się wstawić jakiś emulator zamiast zmieniarki, żeby nie bawić się więcej w nagrywanie płyt.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 mar 2014, 20:06

No zamiast zmieniarki możesz wrzucić AMI i wtedy jedziesz z muzyką mp3 wprost z pendraka ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: [D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?

Post autor: pebo » 23 mar 2014, 20:14

Nynek pisze:Cały problem zaczyna się od zmieniarki, która to nie widzi nagranych płyt ( disk faulty). Jakieś stare które były w aucie, też nagrywane chodzą jak ta lala. Mozę używam złego formatu do nagrywania albo złego programu do nagrywania, proszę o pomoc. A może da się wstawić jakiś emulator zamiast zmieniarki, żeby nie bawić się więcej w nagrywanie płyt.
Musisz nagrywać płyty w formacie CD-audio, czyli tak jak do zwykłego odtwarzacza CD, możesz używać funkcji CD-Text, wówczas MMI wyświetli Ci na ekranie tytuły utworów. Co do mp3, to oczywiście, dźwięk z tego formatu jest niższej jakości niż z płyty CD i nawet w BOSE w A8 jest to do odróżnienia. Chyba że aż tak Ci nie zależy na jakości, a bardziej na wygodzie, to tak jak kolega Damian pisze, montuj AMI i już.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 23 mar 2014, 20:34

To samo podłączyłem i jestem zadowolony http://www.a8team.pl/d3-all-montaz-tv-i ... t12092.htm .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Nynek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Re: [D3 04 4.2 LPG] Różne żródła dźwięku ...?

Post autor: Nynek » 24 mar 2014, 07:43

pebo pisze:
Nynek pisze:Cały problem zaczyna się od zmieniarki, która to nie widzi nagranych płyt ( disk faulty). Jakieś stare które były w aucie, też nagrywane chodzą jak ta lala. Mozę używam złego formatu do nagrywania albo złego programu do nagrywania, proszę o pomoc. A może da się wstawić jakiś emulator zamiast zmieniarki, żeby nie bawić się więcej w nagrywanie płyt.
Musisz nagrywać płyty w formacie CD-audio, czyli tak jak do zwykłego odtwarzacza CD, możesz używać funkcji CD-Text, wówczas MMI wyświetli Ci na ekranie tytuły utworów. Co do mp3, to oczywiście, dźwięk z tego formatu jest niższej jakości niż z płyty CD i nawet w BOSE w A8 jest to do odróżnienia. Chyba że aż tak Ci nie zależy na jakości, a bardziej na wygodzie, to tak jak kolega Damian pisze, montuj AMI i już.
I tak właśnie robię, no może bez funkcji cd-text i nie widzi, znaczy błąd wywala. A jakiego programu urzywasz do nagrywania ?

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 24 mar 2014, 16:07

Kolego sprobój nagrywać płyte najniższa możliwa prędkością 1x 2x , u mnie to pomogło
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 25 mar 2014, 19:11

CD-Text ma znaczenie tylko do wyświetlania tytułów, natomiast jeśli napęd nie odczytuje płyt, to:
- za szybko nagrywasz - najlepiej na najniższej prędkości,
- płyty na których nagrywasz są nieodpowiednie dla napędu - zmienić na inny rodzaj płytek,
- przybrudzona optyka napędu (zmieniarki) - wyczyścić.
Bądź dobry jak chleb.

cl3hna
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cl3hna » 12 paź 2016, 11:51

Mam pytanko do kolegi @pebo :]
Jakiego programu używasz? Nagrałem już kilka płyt CD-Audio, dodawałem specjalnie tytuły, tagi, etc ale wciąż wyświetla mi Audio 1, Audio 2, Audio 3...
Mógłbyś podzielić się nazwą programu i ewentualnie szybkim poradnkiem, żeby zaznaczyć jakaś specjalna opcję?
Z góry dzięki ;)

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 14 paź 2016, 23:35

cl3hna pisze:Mam pytanko do kolegi @pebo :]
Jakiego programu używasz? Nagrałem już kilka płyt CD-Audio, dodawałem specjalnie tytuły, tagi, etc ale wciąż wyświetla mi Audio 1, Audio 2, Audio 3...
Mógłbyś podzielić się nazwą programu i ewentualnie szybkim poradnkiem, żeby zaznaczyć jakaś specjalna opcję?
Z góry dzięki ;)
Ja nagrywałem NERO (i to albo jakąś starszą wersją albo najnowszą, ale tymczasową). Ogólnie to pójdzie na każdym programie do nagrywania z funkcja CD-Text. Trzeba tylko przygotować informacje o pliku, a to robisz poprzez zmianę nazwy pliku oraz poprzez zmianę właściwości (np. za pomocą odtwarzacza multimedialnego w windowsie albo winampa).
Tak za około tydzień będę nagrywał kolejne audio to zarzucę więcej dokładnych informacji.
Bądź dobry jak chleb.

cl3hna
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cl3hna » 17 paź 2016, 09:29

To ja uprzedze i wkleje fajny tutorial - sprawdzone w moim autku - wszystko działa jak należy, wyświetlają się tytuły piosenek a nawet tytuł płyty. Niby mała rzecz a cieszy:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/ ... rn/cd-text

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl