![]() |
![]() |
![]() |
[D3 05 4.2MPI ] Elektryczna klapa bagażnika - nie otwiera
48zł za dwie sztuki plus wysyłka. Dokupiłem nity ale nie ma potrzeby ich rozwiercać i zmieniać całości. Nowe pasują w te same miejsca. Tylko przy zakupie dopytaj czy są one ze sprężynkami ponieważ mi pierwsze przyszły takie jakie mam zamontowane. Bezproblemowa wymiana na koszt salonu. Zamawiałem w Autorud
U mnie był problem z pierwszym podniesieniem paru centymetrów klapy a to pomogło.
U mnie był problem z pierwszym podniesieniem paru centymetrów klapy a to pomogło.
Całość jest montowana do klapy nitami ale nie ma potrzeby zmieniać wszystkiego. Wystarczy wykręcić sam odbojnik.
Stare w klapie - wykręcamy je (można sobie pomóc kleszczykami) bez zdejmowania tapicerki a w ich miejsce wkręcamy nowe. Zabieg z ustawieniem 3 minuty
Wkręcamy je do oporu i sprawdzamy ułożenie tylnej klapy do błotnika czy nie jest za nisko. Jeżeli brakuje paru milimetrów wykręcamy odbojnik 2- 3 pstryknięcia.
Jeżeli to Wam nie pomoże to zmiana sprężyn gazowych powinna pomóc.
88zł szt firmy febi na iparts
144 zł szt salon
Stare w klapie - wykręcamy je (można sobie pomóc kleszczykami) bez zdejmowania tapicerki a w ich miejsce wkręcamy nowe. Zabieg z ustawieniem 3 minuty

Wkręcamy je do oporu i sprawdzamy ułożenie tylnej klapy do błotnika czy nie jest za nisko. Jeżeli brakuje paru milimetrów wykręcamy odbojnik 2- 3 pstryknięcia.
Jeżeli to Wam nie pomoże to zmiana sprężyn gazowych powinna pomóc.
88zł szt firmy febi na iparts
144 zł szt salon
Ostatnio zmieniony 24 mar 2014, 22:37 przez wafelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy możecie podrzucić jakieś fotki
-co należy zdjąć(ja teraz mam tam gumowe odbojniki sztywne (wystaje z tapicerki tylko gumowe kółko)
-w które miejsce wkręca się te nowe...
oglądam te nowe odbojniki.. czy w pozycji pracującej ten plastikowy kołeczek na wystawać poza gumową podstawkę.. przecież przy zamknięciu będzie kontakt plastik kołka -plastik w dole bagażnika(taki perforowany)... tak ma być?
Widocznie te bolce tak mają sterczeć
po południu biorę się za wymianę....
-co należy zdjąć(ja teraz mam tam gumowe odbojniki sztywne (wystaje z tapicerki tylko gumowe kółko)
-w które miejsce wkręca się te nowe...
oglądam te nowe odbojniki.. czy w pozycji pracującej ten plastikowy kołeczek na wystawać poza gumową podstawkę.. przecież przy zamknięciu będzie kontakt plastik kołka -plastik w dole bagażnika(taki perforowany)... tak ma być?
Widocznie te bolce tak mają sterczeć
po południu biorę się za wymianę....
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 11:51 przez Endrju_b, łącznie zmieniany 1 raz.