![]() |
![]() |
[D2 96 4.2PB/LPG ] pukanie przy dodaniu gazu
- matrose1983
- Forum Audi A8
[D2 96 4.2PB/LPG ] pukanie przy dodaniu gazu
witam
od wczoraj jestem posiadaczem A8 D2 4.2
po powrocie do domu zauważyłem,że kiedy jadę i po odpszczeniu gazu wcisne go ponownie to slychac stuk w tylnej częsci podwzia.
to samo tyczy sie kiedy wrzucam wsteczny.
dodam ,że kiedy nie wciskam gozu a jedynie go "muskam" to stuk nie wystepuję...
jesli przeoczyłem gdzies temat w wyszukiwarce to z góry przepraszam
pozdro!
od wczoraj jestem posiadaczem A8 D2 4.2
po powrocie do domu zauważyłem,że kiedy jadę i po odpszczeniu gazu wcisne go ponownie to slychac stuk w tylnej częsci podwzia.
to samo tyczy sie kiedy wrzucam wsteczny.
dodam ,że kiedy nie wciskam gozu a jedynie go "muskam" to stuk nie wystepuję...
jesli przeoczyłem gdzies temat w wyszukiwarce to z góry przepraszam
pozdro!
Ostatnio zmieniony 13 lut 2014, 23:58 przez matrose1983, łącznie zmieniany 2 razy.
[center]Kolego matrose1983,
Proszę o edytowanie swojego tematu i zastosowanie tagów zgodnie z regulaminem forum.
Tagi wybiera się z listy zaraz obok pola gdzie wpisywany jest tytuł. Popraw również tytuł tematu by był bardziej zrozumiały dla forumowiczów.
[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Pozdrawiam ernesto.
Proszę o edytowanie swojego tematu i zastosowanie tagów zgodnie z regulaminem forum.
Tagi wybiera się z listy zaraz obok pola gdzie wpisywany jest tytuł. Popraw również tytuł tematu by był bardziej zrozumiały dla forumowiczów.
[/center]
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Popraw proszę tytuł tego wątku
Pozdrawiam ernesto.
-
- Forum Audi A8
- matrose1983
- Forum Audi A8
Problem został rozwiązany:
okazało się, że tylne zawieszenie ledwo żyło i to powodowało stuki przy obciążeniach
pozdro
okazało się, że tylne zawieszenie ledwo żyło i to powodowało stuki przy obciążeniach
pozdro
Ostatnio zmieniony 22 lut 2014, 10:06 przez matrose1983, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- matrose1983
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
W aso drogo, najtaniej wyjdzie poliuretuan 115zł/szt. http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-a8 ... -1szt.html
Dokładnie, ori w ASO ponad 300zł/szt. Te poliuretany robione były na moje zamówienie (wysyłałem im całą tylną ławę do pomiarów), od półtorej roku siedzą w moim aucie i złego słowa powiedzieć o nich nie mogękrzychu22.p1i pisze:W aso drogo, najtaniej wyjdzie poliuretuan 115zł/szt. http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-a8 ... -1szt.html

Four rings to rule them all
Koledzy mam bardzo podobny problem a nie chce zakładać nowego tematu.Problem polega na tym, że gdy jade ze stałą prędkością wszystko jest okej. Gdy odejme gazu i gwałtownie go dodam, czuć mocne uderzenie na całej budzie (czasami gdy z ludżmi jadę to sie aż przestraszą, natomiast gdy lekko muskam jest ok. Zawiecha jest w porządku, niedawno była robiona, Nasiliło się to od jakiegoś miesiącą. Gdy auto jest na postoju silnik chodzi równo wiec poduszki silnika raczej odpadają. Może to być za to odpowiedzialna poduszka na skrzyni biegów i czy ktoś borykał się już ktoś z podobnym problemem?
podpinam pod temat bo zauważyłem ostatnio że np jechałem na tip 3 bieg 30/h wciskam pedał i ciągnie ładnie ale powyżej 3tyś obr jest wrażenie jakby zmienił bieg obroty lekko spadają ale jest dalej na 3 biegu i dalej ciągnie do czerwonego ,pozniej zmienia na 4 sam czyli jest ok ,tipa prawie nie używam ale jakoś dziwne to jest z tymi obrotami
ernesto nie strasz ... ;( konwerter czyli sprzęgło hydro ? na razie mam w planach kupno uszczelek i oring na wsteczny + pierwsza wymiana oleju 255k ......na D nie ma żadnych szarpań jak zimny czy ciepły ,czasem delikatne na 100km jedno .tylko na tip jakby w 3-4 tyś obr. zmieniał bieg ....może maly stan oleju się robi bo leje z tego wałka na wsteczny i muszę to szybko robić .