[D3 preFL ALL ] Rolety w tylnych drzwiach
[D3 preFL ALL ] Rolety w tylnych drzwiach
Prosba do wlasicieli a8 d3 z roletami w tylnych drzwiach o zdjecia jak roleta jest zamontowana boczku drzwi (bez rozbierania, chodzi mi jak to wyglada z zewnatrz) i zdjecia jak sa zamontowane haczyki do zlapania rolety.
Przymierzam sie do zamontowania rolet i chcialbym zobaczyc jak to fabrycznie powinno wygladac. Czy jesli jest jasne wnetrze to maskownice rolet sa tez jasne? Pytam, bo jak szukam - to wszystkie maja czarne maskownice/ramke.
Przymierzam sie do zamontowania rolet i chcialbym zobaczyc jak to fabrycznie powinno wygladac. Czy jesli jest jasne wnetrze to maskownice rolet sa tez jasne? Pytam, bo jak szukam - to wszystkie maja czarne maskownice/ramke.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2014, 18:39 przez Korton, łącznie zmieniany 1 raz.
Korton, jutro Ci cyknę, bo dziś za późno zobaczyłem posta. U mnie osłony żaluzji są czarne, a haczyki są przymocowane do ramki szyby i drzwi, ale w jaki sposób, to muszę się przyjrzeć. Ja mam ręczne rolety. Były też wersje elektryczne (w bocznych drzwiach). A Tobie chodzi też o te zwykłe, nie elektryczne?Korton pisze:Nikt nie ma rolet w D3 zeby ze 2-3 zdjecia zrobic?
Bądź dobry jak chleb.
pebo, ja tez bede bardzo wdzięczny za takie foto bo tez planuje zrobic w tym roku rolety i dumam czy trzeba boczki czy wystarczy ladnie wyciac na wzor ? A rolety jeszcze nie wiem czy manualne czy elektryczne:-)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
A oto rzeczone fotki - link do całego albumu: A8 -roleta tylne drzwi
Haczyki mocowane są do ramy na takich kołkach (nitach, wyglądają jak plastikowe).
Haczyki mocowane są do ramy na takich kołkach (nitach, wyglądają jak plastikowe).
Bądź dobry jak chleb.
Do elektrycznych pewnie trzeba będzie wymienić sterownik drzwi. Zwykłe są praktyczne, a elektryczne to już taki wypas, ale jak masz czas to elektryczne. A nad dociąganiem drzwi nie zastanawiałeś się? Ja bym kiedyś to sobie wyrezał, ale na razie inne wydatki i czasu też trochę brak.Lukas134 pisze:pebo, ja tez bede bardzo wdzięczny za takie foto bo tez planuje zrobic w tym roku rolety i dumam czy trzeba boczki czy wystarczy ladnie wyciac na wzor ? A rolety jeszcze nie wiem czy manualne czy elektryczne:-)
Bądź dobry jak chleb.
pebo, super dzięki za fotki już sobie zapisałem na pc tzn ogólnie chciałbym dodać rolety, ale jakie wyjdą to nie wiem ) nad dociągami też myślałem, sporo roboty, ale bajer super
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Na dociąganie drzwi też mam ochotę...... moja w miarę bogata wersja ale dociągów brakpebo pisze:Jak dla mnie to dociąganie to bajer, który powala. Bo w sumie to za bardzo nie ma co rezać w A8, zwłaszcza, jeśli jest nieźle wyposażona.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
No elektryczne to bajer, zawsze jak wioze jakichs znajomych i narzekaja na światło, to ja im wtedy mówie: "Spoko, da się coś poradzić." i tadam.... a wszyscy "Oooo..." hehhe... Ogolnie wygodna sprawa i nie ma tych zaczepów widocznych w żaden sposób, wszystko chowa się ładnie w drzwiach
Dociągi bajer, kiedyś miałem okazje kupić komplet za 500 zł i sobie pomyslałem, że skoro to takie tanie to zawsze jak znajdę czas to sobie kupie kiedyś i zrobie. Okazało sie, że miałem wtedy nie małą okazję
Dociągi bajer, kiedyś miałem okazje kupić komplet za 500 zł i sobie pomyslałem, że skoro to takie tanie to zawsze jak znajdę czas to sobie kupie kiedyś i zrobie. Okazało sie, że miałem wtedy nie małą okazję
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
pebo, no w sumie kupić dociągi to nie jest taki tragiczny koszt, wymiana zamków itd itd to najgorsza robota pewnie jakieś kodowania, może wymiana jakichś sterowników?? cholera wie, ale roboty dużo
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Ogólnie to koszty nie są szalone, a jeśli dobrze pamiętam, to już ktoś na forum opisywał takie rezanko. Gorzej jest z czasem, bo na każde drzwi trochę go zejdzie (montaż i kodowanie). I pewnie nie wszystko od razu będzie działało. Ogólnie dociąganie bardzo rzadko spotyka się w A8, już szybciej w mercach było.Lukas134 pisze:pebo, no w sumie kupić dociągi to nie jest taki tragiczny koszt, wymiana zamków itd itd to najgorsza robota pewnie jakieś kodowania, może wymiana jakichś sterowników?? cholera wie, ale roboty dużo
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 22:22 przez pebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Bądź dobry jak chleb.