Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Oklejanie auta zamiast malowania

Większe koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
PitBullRedNos
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PitBullRedNos » 21 sty 2011, 01:48

Ciekawy temat... Ja sam na własne oczy widziałem jak w Gliwicach firma reklamowa okleja autko bodajże corse (służbowe jakieś) i wyszło to rewelacyjnie... :) Ale jak by to wyglądało na limuzynie to nie wiem, musiał bym się przekonać na własne oczy...
I ta gwarancja na tą folie czy obejmuje tylko jej uszkodzenia mechaniczne, czy również to jak się prezentuje na aucie (tracenie połysku/matowienie)... ??

TelWorld
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TelWorld » 21 sty 2011, 09:23

Z tego co się orientuje to gwarancja przede wszystkim obejmuje odklejanie się folii mniej więcej na tracenie połysku. Chociaż wiadome jak to jest z tą gwarancją, na gwarancje na uszkodzenia mechaniczne nie ma szans, bo są oczywiście z winy złego użytkowania :)
Pozdrawiam
TelWorld

Mad_MAX

Post autor: Mad_MAX » 21 sty 2011, 10:31

A tu Bujemka :PP

Obrazek

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 21 sty 2011, 12:26

No Bmka miodzik.Oklejanie to po glebszym zastanowieniu dobra alternatywa dla np nowych aut które dostały dzwona.Blacharz je wyklepie wypuka potem do agencji na oklejanko i fura piekna i jeszcze sprzedaje sie jak ciepła bułka.Ja sie chyba zdecyduje i okleje swoja starsza niunke.Czekam tylko na wydanie zgody od ŻONY :roll:

JabbaR
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: JabbaR » 21 sty 2011, 20:10

BiLu pisze:A można okleić felgi?
zalezy jaki wzor :-D okleic sie da, ale jak sie to bedzie zachowywalo na felgach nie mam pojecia - wzerajacy sie goracy pyl od klockow itp...sprobowac mozna

Awatar użytkownika
PEPOL D2
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PEPOL D2 » 21 sty 2011, 23:01

JabbaR pisze:
BiLu pisze:A można okleić felgi?
zalezy jaki wzor :-D okleic sie da, ale jak sie to bedzie zachowywalo na felgach nie mam pojecia - wzerajacy sie goracy pyl od klockow itp...sprobowac mozna
Oklejanie felg niestety nie wchodzi w gre.Temperatury,tak zwane opiłki i nieczystosci smaru szybko sprawią że jednodniowy efekt zamieni sie w nie estetyczną kupe problemu z ponownym odklejaniem i oczywiscie myciem z kleju który ponownie zacznie łapać syf z jezdni.Kiedyś do jaj okleiłem ac schnycery w bmce folią fluorescencyjną.Fajnie to wygladało tylko jakies 20 km.
Reszty nie powiem :-D

bart_zaw
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: bart_zaw » 22 sty 2011, 00:31

oddałem ostatnio auto klienta do oklejenia w Wrocławiu i powiem szczerze że efekt przekroczył moje oczekiwania. Naprawdę nie widać że to okleina do momentu otwarcia drzwi, ale nawet tam folia jest równo przycięta. Zabieg o tyle dobry iż po 3 latach folie można zerwać i sprzedać auto ładne, nie porysowane i bez odprysków.

link do galerii auta:

http://www.zmianakoloruauta.pl/galeria/ ... bialy.html

cena: 3500zł netto.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 14 kwie 2014, 21:31

Awatar użytkownika
robertoc4
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: robertoc4 » 15 kwie 2014, 00:16

Ja niedawno okleiłem folią 3M ale w kolorze ciemno szary mat metalik z serii 1080 ... i powiem szczerze że efekt jest super :)

ernesto

Post autor: ernesto » 15 kwie 2014, 06:01

robertoc4, sam oklejałeś, czy zlecałeś komuś? Jaki koszt Cię wyszedł ?
krzychu22.p1i, widziałem coś podobnego na Allegro i zastanawiam się nad oklejeniem A4

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 15 kwie 2014, 06:23

mi D3 wycenili na 4500 (najlepszą folią jaka mieli) z wnekami + 1000 za oklejanie chromów i dodatków jak klamki i lusterka na dowolny kolor, dowolną folią. 3500 za oklejanie gorszą folia :)

Dla ciekawostki dodam, że ostatnio wrzuciłem na oferia.pl ogłoszenie o zleceniu malowania A8 D3 na czerwony mat a chromy, lusterka i klamki na czarny metalik i ponad 10 firm zgłosiło sie na zrobienie tego w cenie około 4000 :) Jedną znam osobiście bo znajomy robił tam kiedyś auto i robia napewno dobrze.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
robertoc4
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: robertoc4 » 15 kwie 2014, 15:56

ernesto pisze:robertoc4, sam oklejałeś, czy zlecałeś komuś? Jaki koszt Cię wyszedł ?
krzychu22.p1i, widziałem coś podobnego na Allegro i zastanawiam się nad oklejeniem A4
Ja oklejałem auto na swoim podwórku czyli w Lublinie w firmie ubieramysamochody.pl
http://www.otostrona.pl/osdesign/index. ... ywidualnie
koszt to 4tyś. trochę to kosztuję ale jestem miło zaskoczony wykonaniem i folia fajna bo jest mat metalik wiec kiedy jest słoneczko wygląda jak lakier metalik ale kiedy słoneczko się schowa to pokazuje mat.
docelowo ma być tak http://www.sub5zero.com/anderson-german ... e-express/ ale niestety wiąże sie to z pomalowaniem felg a niestety przed samym oklejaniem padła mi skrzynie i finansowo nie dam rady.

mocno zastanawiałem sie tez czy by nie zrobić tak ale doże że zrobiłem ciemno szary bo zbliżony jest do koloru fabrycznego i jak otworzy sie drzwi to jest git

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 15 kwie 2014, 20:37

fajnie wygląda ale jak sobie pomysle ze kiedys chciałbym to ściągać to mnie dreszcze przechodzą , wiec chyba wywalił bym polowe tego budzetu na plastidip'a
bądź sobą, wariatów też lubią

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 15 kwie 2014, 22:27

Szkoda kasy na to oklejanie, lepiej zrobić malowanko. Z daleka to oklejanie może i spoko wygląda, ale z bliska widać co jest grane, ciekawe jak ta folia będzie wyglądać po 5otys km

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 15 kwie 2014, 23:17

robertoc4, widziałeś to? :)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl