[D3 preFL ALL ] Rolety w tylnych drzwiach
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
To miałem na myśli. Tylko że to trudno powiedzieć słowami. A mina zaskoczonych pasażerów - bezcenna.krzychu22.p1i pisze:Jeśli ktoś z Was ma możliwość założyć dociągi to niech nawet się nie zastanawia. Miałem możliwość na żywo pobawić się tym w S8 d3 i jest to na prawdę baajera. Siadasz przymykasz drzwi a one same się dociągają i klik Ehh <okioki>
Bądź dobry jak chleb.
pebo, dokładnie, dociągi były bardzo rzadkie tak jak mówisz jak samemu się robi to koszta nie są tragiczne tylko przybrać się rozwalić wszystkie drzwi to się sporo zejdzie
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Ja na początek myślałem o jednych drzwiach, np. przedniego pasażera. A jeśli się uda, to po kolei upgrade'ować pozostałe.Lukas134 pisze:pebo, dokładnie, dociągi były bardzo rzadkie tak jak mówisz jak samemu się robi to koszta nie są tragiczne tylko przybrać się rozwalić wszystkie drzwi to się sporo zejdzie
Bądź dobry jak chleb.
pebo, no jakby się tak dało to miałoby to sens powiem ) po kolei człowiek by tak nie namęczył się itd tylko trzeba by się dowiedzieć co potrzebne jeszcze oprócz całych zamków
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Jedne drzwi zrobione, z drugimi pojdzie jakies 300% szybciej
Ogolnie dosc prosta robota.
1. Sciagnac boczek drzwi
2. Gorna czesc boczka przyciac (3cm szerokosci) od krawedzi gdzie boczek styka sie z szyba
Dodatkowo powycinac te pionowe zeberka wzmaniajace boczek - bez tego boczek nie bedzie dobrze przylegal, bo w tych miejscach roleta bedzie blokowac
3. Odnitowac listwe podpierajaca boczek (ten aluminiowy plaskownik) - w to miejsce bedzie zamontowana roleta:
4. Przykrecic rolete
5. Zamontowac przyciety boczek i efekt:
Ogolnie dosc prosta robota.
1. Sciagnac boczek drzwi
2. Gorna czesc boczka przyciac (3cm szerokosci) od krawedzi gdzie boczek styka sie z szyba
Dodatkowo powycinac te pionowe zeberka wzmaniajace boczek - bez tego boczek nie bedzie dobrze przylegal, bo w tych miejscach roleta bedzie blokowac
3. Odnitowac listwe podpierajaca boczek (ten aluminiowy plaskownik) - w to miejsce bedzie zamontowana roleta:
4. Przykrecic rolete
5. Zamontowac przyciety boczek i efekt:
Korton, dobra robota ja chcę to u siebie robić tylko jeszcze nie wiem który typ rolet czy manual czy elektryczne zakładać najgorzej się bałem cięcia boczków bo myślałem, że roleta dolega do boczka i będzie widać, że jest cięte, a tu roleta nachodzi na boczek tak ?? czyli prosty temat
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Tak, ramka rolety nachodzi na boczek, wiec tylko trzeba uwazac zebu za duzo nie wyciacLukas134 pisze:Korton, dobra robota ja chcę to u siebie robić tylko jeszcze nie wiem który typ rolet czy manual czy elektryczne zakładać najgorzej się bałem cięcia boczków bo myślałem, że roleta dolega do boczka i będzie widać, że jest cięte, a tu roleta nachodzi na boczek tak ?? czyli prosty temat
Korton, czyli ile na calosci uciac?? 3cm po calosci??:-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Mierzylem dokladnie i to z kilka razy, zeby fuckupu nie zrobic i zostac z bezuzytecznym boczkiem. Bardzo bezpieczne to 3cm na calej dlugosci (tzn dokladnie nie na calej dlugosci boczku, bo zaczynajac od srodkowego slupka, boczek pozniej ma wyciecie - kolo trojkata i tam ciecie sie konczy).Lukas134 pisze:Korton, czyli ile na calosci uciac?? 3cm po calosci??:-)
Jak bede robil drugie drzwi to jeszcze pokaze zdjecia z narysowana linia ciecia. Przy takim docieciu boczek wchodzi na okolo 8mm pod maskownice rolety.
Korton, ok bede wdzięczny bo po majowce chyba sobie zrobie :-) a haczyki jak wymierzales??:-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Wszystko to dla dwoch corek ktorym sloneczko daje po oczach. Juz mialem przyciemniac folia szyby, ale nie bardzo mi sie tylko ciemny tyl podoba.
Druga rolete zakladalem dokladnie 3 godziny, pierwsza okolo 7-8, ale za pierwszym razem trzeba wszystko wymierzyc, podobierac sruby i rozkminic co i jak + jakies niespodzianki: zlozylem wszystko i zonk, nie dziala otwieranie drzwi od srodka - zapomnialem zalozyc ciegno do zamka - wiec zdzieranie boczka.
Zdjecia jak wyglada linia ciecia i jak jest mocowana roleta:
Druga rolete zakladalem dokladnie 3 godziny, pierwsza okolo 7-8, ale za pierwszym razem trzeba wszystko wymierzyc, podobierac sruby i rozkminic co i jak + jakies niespodzianki: zlozylem wszystko i zonk, nie dziala otwieranie drzwi od srodka - zapomnialem zalozyc ciegno do zamka - wiec zdzieranie boczka.
Zdjecia jak wyglada linia ciecia i jak jest mocowana roleta: