[D3 04 4.2MPI ] Dziwny odgłos przy przyspieszaniu
[D3 04 4.2MPI ] Dziwny odgłos przy przyspieszaniu
Od niedawna mam dziwny problem... mianowicie gdy przyspieszam na pełnym gazie od ok 3tys obr słyszę ( przy otwartych szybach) dziwny dzwięk jakby świerszczenie, dodam że jak dodaje gazu nie na full to nie ma tego odgłosu. jest to trochę irytujące <niewiem> może ktoś miał taki problem?? dodam że ten odgłos dobiega jakby spod spodu auta.
..::LONGEEEEER::..
W D3 nie kojarzę takiego sprzęgła, tym bardziej, że kolega Rafi ma 4.2 MPI - są dwa wentylatory elektryczne. Ja bym obstawiał na jakieś łożysko, a skoro świszcze, to bardziej na łożysko napinaczy na pasie wielorowkowym. Ewentualnie jeszcze przewody ciśnienia przy silniku. Na wysokich obrotach otwierają się klapy i zmienia się długość dolotu. Ale przydałoby się więcej szczegółów, bo tak to będzie trudno znaleźć.Gobo90 pisze:viscoza
Bądź dobry jak chleb.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No właśnie trudno określić skąd ten dzwięk...byłem w kanale i tam się nie dojdzie bo wszystko buczy i szumi jak się gazu daje. Lepiej to słychać stojąc obok auta. No nic muszę ogarnąć problem i 60km do mechanika jechać....muszę to zrobić bo nosze się z zamiarem sprzedaży auta...a z takim ,,czymś,, nie chcę wystawiać auta <niewiem>
..::LONGEEEEER::..