[D2 ALL ] problem z szyberdachem
[D2 ALL ] problem z szyberdachem
Padł mi mechanizm szyberdachu. Miałem wcześniej D2 94r i podobno tam jest mechanizm metalowy nie do zdarcia natomiast teraz w mojej S8 2000r to mechanizm plastikowy. Miał ktoś taki problem? Jak tak to jaki to koszt i czy dam rade sam to zmienić?
Ale co dokładnie padło? Przeskakuje czy się rozłącza przy próbie zamykania/otwierania.
Wymiana całego kompletnego silniczka to nie więcej jak pół godziny roboty.
Zdejmujesz panel z przełącznikiem szyberdachu i panel oświetlenia. Potem wypinasz kostkę i jak dobrze pamiętam trzy śrubki na torxa. Montaż w odwrotnej kolejności. Czyli jeśli masz trochę pojęcia i potrafisz trzymać klucz w ręku to na pewno sam sobie poradzisz.
Co do kosztów, to zależy za ile wyhaczysz potrzebną Ci część.
Wymiana całego kompletnego silniczka to nie więcej jak pół godziny roboty.
Zdejmujesz panel z przełącznikiem szyberdachu i panel oświetlenia. Potem wypinasz kostkę i jak dobrze pamiętam trzy śrubki na torxa. Montaż w odwrotnej kolejności. Czyli jeśli masz trochę pojęcia i potrafisz trzymać klucz w ręku to na pewno sam sobie poradzisz.
Co do kosztów, to zależy za ile wyhaczysz potrzebną Ci część.
Chciałem otworzyć szyber i otwarł się tylko do połowy, potem ani w przód ani w tył.
Musiałem go zamknąć kluczem. Pytałem potem mechanika to powiedział mi że koszt naprawy ok 1000zł bo pozrywały się prowadnice w szyber które w tym modelu są plastikowe. Oczywiście kupa przy tym roboty bo trzeba ściągnąć całą podsufitkę. Jak to usłyszałem dałem sobie spokój.
Musiałem go zamknąć kluczem. Pytałem potem mechanika to powiedział mi że koszt naprawy ok 1000zł bo pozrywały się prowadnice w szyber które w tym modelu są plastikowe. Oczywiście kupa przy tym roboty bo trzeba ściągnąć całą podsufitkę. Jak to usłyszałem dałem sobie spokój.
cypis81, coś musiało się utitrać bo ani drgnie. Zamknąłem go przed zimą raz i po zimie już koniec. Przestał działać. Puki co nie dotykam się tego bo jest to przekleństwo w tej grupie. Nie cieknie, nie ruszam. Solar działa to ważne.
W A4 wysuwa się w górę a ale odsuwa się do połowy.
W golfie podnosiła się jedna strona tylko.
W A4 wysuwa się w górę a ale odsuwa się do połowy.
W golfie podnosiła się jedna strona tylko.
- tutenhamon
- Super Klubowicz