Witam wszystkich w sobotnie popołudnie. Potrzebuje kolorów kabli odpowiadających za przesył
sygnałów z czujnika położenia przepustnicy TPS, obrotów silnika RPM (może być z czujnika, lub idący do wskaźnika na blacie), no i +12 po zapłonie. Najlepiej bezpośrednio przy złączu od ECU. Za pomoc z góry dziękuję i życzę miłego dnia.
Prędkość obrotowa silnika w tym roczniku idzie już po CAN. Nie ma sygnału analogowego, chyba, że chodzi Ci o sygnał między ECU a czujnikiem położenia wału, tam jest analog (częstotliwość) ale nie ma go jak pobrać.
Dokładnie, potrzebuję to do lpg. A odnośnie tego czujnika położenia wału poprzedniemu posiadaczowi upalił sie o kolektor kabel od czujnika (tak się tłumaczył) i jest dorobiony nowy i wpięty przy ecu do kabli, niebieski, szary i czarny. Myślałem, zeby z tamtąd wziąć sygnał, tylko nie wiem ktory konkretnie. A od TPS? Kolego Pepi, widze, że posiadasz lpg, w wolnej chwili możesz zerknąć jak to jest ogarnięte u Ciebie, stawiam elektroniczne piwo
Z czujnika położenia wałka rozrządu? No to biorę lutlampę i drutuję w tym układzie. Rozumiem, że z pierwszej głowicy? A TPS? Zakładam instalacje BRC Fly SF i na schematach jest opisane żeby podłączyć również sygnał z tps, czy nie jest to konieczne?
Do sekwencji z TPS? nie widzę potrzeby.
Tylko sterowanie wtryskiwaczami, zasilanie sterownika, plus po stacyjce, obroty i jak ktoś potrzebuję to lambda.
No BRC, użytkujesz może takową? Jak sie sprawuję? Ciekaw jestem, bo wszystkie elementy mam brc, wtryski pomaranczowe do 27KM na cylinder, dwa male reguktorki Genius 1500mba do 200KMr, 2XGPL map sensor i ciekaw jestem czy dobry wybór.