części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Jakie żarówki pozycyjne założyć??

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 01 kwie 2010, 20:35

00gtw00 pisze:Jak kupiłem swoją niunie miałem już założone ledy zamiast postojówek. Ku mojemu zdziwieniu po kilku dniach się jedna spaliła i fis nie pokazywał spalonej żarówki. Ściągnąłem biały plastik osłaniający i nie było tam nic poza rezystorem ograniczającym prąc dla diody. Więc wnioskuję, że fis nie sprawdza postojówek? (...)
Jest tak jak pisałem powyżej...
FIS nie kontroluje poprawności działania przednich świateł pozycyjnych a LED-y z rezystorem oszukującym FIS to w wielu przypadkach pobożne życzenie sprzedającego a nie rzeczywistość :-P

Temat żarówek LED zgłębiałem w różnych autach praktycznie od kiedy są dostępne na rynku a w moim A8 większość oświetlenia zewnętrznego funkcjonuje na żarówkach LED... praktycznie wszystkie oprócz trzeciego światła STOP oraz przednich postojówek bo jakoś zabrakło mi zapału ale przy okazji zmian w eSie i te zmienię na LED-y :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

przemu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: przemu » 09 kwie 2010, 18:44

FOSS pisze:
00gtw00 pisze:Jak kupiłem swoją niunie miałem już założone ledy zamiast postojówek. Ku mojemu zdziwieniu po kilku dniach się jedna spaliła i fis nie pokazywał spalonej żarówki. Ściągnąłem biały plastik osłaniający i nie było tam nic poza rezystorem ograniczającym prąc dla diody. Więc wnioskuję, że fis nie sprawdza postojówek? (...)
Jest tak jak pisałem powyżej...
FIS nie kontroluje poprawności działania przednich świateł pozycyjnych a LED-y z rezystorem oszukującym FIS to w wielu przypadkach pobożne życzenie sprzedającego a nie rzeczywistość :-P

Temat żarówek LED zgłębiałem w różnych autach praktycznie od kiedy są dostępne na rynku a w moim A8 większość oświetlenia zewnętrznego funkcjonuje na żarówkach LED... praktycznie wszystkie oprócz trzeciego światła STOP oraz przednich postojówek bo jakoś zabrakło mi zapału ale przy okazji zmian w eSie i te zmienię na LED-y :lol:
Kolego FOSS możesz mi podpowiedzieć jakie ledy na postój założyć do A8 D2 96r. ? i czy orginalnie jest 5W/5 czy Ba9s .Z tego co piszesz masz tego duzo u siebie,montowałeś może też led na przeciwmgielne ? jeżeli tak jak efekt jeżeli chodzi o jazdę we mgle ? i czy warto ? [efekt wizualny]

Awatar użytkownika
colln
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: colln » 09 sie 2010, 01:28

przemu pisze:montowałeś może też led na przeciwmgielne ? jeżeli tak jak efekt jeżeli chodzi o jazdę we mgle ?
no tak dobrze to jeszcze ni ma.. coby led zastąpił żarówkę 55W (owszem som co pasują z takim trzonkiem ale światłości to one tyle mieć nie bedą) hej :-D
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl