części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Rozpoczęcie sezonu ADHD Ostrowiec

ernesto

Rozpoczęcie sezonu ADHD Ostrowiec

Post autor: ernesto » 18 maja 2014, 23:26

Dziś odbył się zlot w Bałtowie, rozpoczęcie sezonu. Organizatorzy niestety nie przewidzieli takiej ilości aut i niestety byliśmy upychani gdzie tylko się działo :)
Impreza ogólnie w porządku z nagrodami, konkursami itp.
Auta przeróżne od starych dziadeczków po przez normalne auta do totalnej klapy. W sumie zjawiło się 500 samochodów.

Nasz wypad z Tomim na małego grilla, a tu niespodzianka :D zrodził się w mały spocik reprezentujący klasę :D samą w sobie :)
Szkoda że na odludziu ale przynajmniej był spokój i można było spokojnie pogadać ;)

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]

Z mojej strony miło było poznać ;) i do następnego ;)

Gość

Post autor: Gość » 19 maja 2014, 07:18

Martwi mnie że szlachta spotyka się z pospólstwem jakim jest ten cały ADHD klub. Ernest przecież sam ze mna rozmawiałes na ten temat i dzieki Tobie nasmiałem się z tego co ci tam klubowicze wyprawiają. Podsumowaliśmy to do cyklu żal.pl więc nie bardzo rozumie.
Nie lepiej było odrębnego spota zrobić?

ernesto

Post autor: ernesto » 19 maja 2014, 09:29

Jechać rekreacyjnie nie zaszkodzi, a ludzie niech ogladaja jakimi autami powinno sie jeździć. Ogólnie na tej imprezie był zjazd wielu klubów. I każdy stał w swoim gronie. My daleko na szarym końcu i dobrze bo nie musieliśmy wysłuchiwać dudnienia, ryków rzędowych czterocylindrowych wydmuszek co wciągają wszystko stożkiem i wypluwają wydechem. Z kolei elita adhd była na samym począdku jako organizatorzy imprezy.
Apophis, nie planowane a wypaliło. A zazwyczaj jak się coś planuje to potem kest jedna wielka klapa.

Gość

Post autor: Gość » 19 maja 2014, 12:37

Ernest rozumiem ale szlachta w prawdziwych samochodach sie musiała schować-nie zaprzeczysz że to zabawnie zabrzmiało :D

Awatar użytkownika
tomi3625
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomi3625 » 19 maja 2014, 21:18

Nie koniecznie schować, ponieważ nasze auta stały jako jedne z pierwszych od strony wjazdu :) a cala reszta upchana po calym placu

ernesto

Post autor: ernesto » 21 maja 2014, 22:57

Awatar użytkownika
tomi3625
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tomi3625 » 22 maja 2014, 20:15

Spróbowali by tylko nie dodać :D

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 22 maja 2014, 23:59

Apophis pisze:Martwi mnie że szlachta spotyka się z pospólstwem
Zawsze mi się wydawało że to człowiek jest najważniejszy ale widzę że nie dla wszystkich. :(
Maciek powiedz w czym jesteś lepszy od gościa który przyjechał np.golfem?
<jezu> coś Ci się chyba pomyliło, 18 letnie auto nie wiele ma wspólnego ze szlachtą.
Wybacz ale nie trawie czegoś takiego,wystarczą dwa-trzy słowa i wiadomo z kim masz do czynienia.
Amen.

Gość

Post autor: Gość » 23 maja 2014, 00:59

Krzysiek golf z ADHD to jest pospólstwo dla mojej A8 i chyba wiekszości jesli nie wszystkich tu znanych.
Tak, 18letnie utrzymane A8 to jest szlachta. A o nowszych i lepszych nawet nie ma co kwestionowac tego.
2 dni temu jak wsiadłem do swojej po przejechaniu 2500km moją i tak zadbaną nexią to poczułem się jak bym został koronowany. I dalej się tak czuje i nie chce w poniedziałek sie z nią znowu rozstawać.... ;(

Pisałem o autach a nie o ludziach.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 23 maja 2014, 11:30

Apophis pisze:Pisałem o autach a nie o ludziach.
Nie wiem co miałeś na myśli ale zabrzmiało to strasznie.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 23 maja 2014, 11:30

Przyłączam się do kolegi Krzyśka. Same auto nie jest wyznacznikiem statusu, prestiżu i wyższości nad resztą, bo to tylko ciara. Spoty organizowane są przez ludzi i dla ludzi a nie dla samych aut.. Inną sprawą są pojedyncze jednostki młodych gniewnych i tych starszych co reprezentują swoją postawą najczystszą głupotę ale to na szczęście rzadkość.
Apophis pisze: Pisałem o autach a nie o ludziach.
Jak dla mnie odjebanego golfa postawiłbym na równi z a8 d2. Nie zapominajmy jakimi autami jeździliśmy, zanim posiadło się do ósemki..

Gość

Post autor: Gość » 23 maja 2014, 12:11

CHłopaki jak sie nie zrozumielismy to przecież jasno wytłumaczyłem że nie oceniam ludzi za kierownicą(człowieka trzeba poznac by go ocenić) a o auta.
krzychu22.p1i pisze:Jak dla mnie odjebanego golfa postawiłbym na równi z a8 d2. Nie zapominajmy jakimi autami jeździliśmy, zanim posiadło się do ósemki..
To błędnie myślisz bo żaden golf nie dorówna nigdy A8 i choć byś podjechał najnowszym gti to i tak moje stare D2 bedzie klasą wyższą(segment F) i tylko tego typu auta mogą sie z ósemami równać a nie jakieś dupowozy za mniej lub bardziej rozsądną cene.

Na spotkanie ludzi z samochodami bym zawsze chetnbie pojechał ale na spotkanie ADHD ktore to mi Ernest naświetlił czym jest raczej nie.

CHłopaki jeśli nadal nie rozumiecie co mam na myśli i co chciałem powiedzieć to może nie czytacie dokładnie posta bo nie wiem jak wam prościej wyjaśnić.

Mam manie wyższości jesli chodzi o moje A8 ale ta mania dotyczy auta nie mnie. Posiadam tez Daewoo NEXIA coupe,technicznie dobrze przezemnie podszykowaną i nie wstydze sie nią jeździć czy coś lecz z A8 ma tylko tyle wspólnego że to i to siię nazwie autem.

Byłem tez w klubie Nexii i tam sie modyfikowały te nexie rodem z waszego ADHD,wkładali w nie prace i pieniądze i z dziesiątek zostało jedynie kilka. Reszta się tego szpachlozłomu na glebie i z wolnym wydechem dawno rozpadła. Te kilka to tak jak moja robione mniej lub bardziej z głowa do użytku.

Więc jeżeli podjedzie do mnie człowiek wolfem i widze że to jest "zadbane" a nie "wieśtuningowane" auto to chetnbie z nim sobie o tym porozmawiam. A jak stanie mi obok typ z parapetem na pranie i trzęsasą sie od suba karoserią i ma swoje 1,9tdi na WMie to uciekam byle dalej by się sadza i brud nie imały mojej A8 :)
Bywało już że na swiatłąch słyszałem głupie texty "ile to ma tam PS" to na "zielonym sie bujniemy od zera" To wtedy zamykam szybe,zbywam ich kpiącą miną i na zielonym ruszam bardzo powoli i dostojnie :)-ANi takie auto ani tacy ludzie nie mają po co do mnie podchodzić.

Czy to sie komuś podoba czy nie dla mnie jest to normą.

ernesto

Post autor: ernesto » 23 maja 2014, 17:47

Nie ma się co spierać, liczy się pomysł i wykonanie danego projektu tak by było dobrze a nie szpeciło.
W linku jest zdjęcie nawet WV Jetty która została odbudowana od podstaw, cała umalowana z palety vw z lat jej produkcji, nowo uszyta tapicerka no bajka dosłownie.
Każde auto może być ładne tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić by nie popsuć

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 23 maja 2014, 18:04

Apophis pisze:Ernest rozumiem ale szlachta w prawdziwych samochodach sie musiała schować-nie zaprzeczysz że to zabawnie zabrzmiało :D

czyli szlachta to a8 jak i jednak > ludzie..
dare to be great

Gość

Post autor: Gość » 23 maja 2014, 19:45

danielos8 pisze:czyli szlachta to a8 jak i jednak > ludzie..
Jak dzieci :)

A8 to szlachta wsród aut a ich posiadacze mogą lecz wcale nie muszą być szlachetni :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „świętokrzyskie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl